Zanzibar

ZanzibarZanzibar is afgeleid van een combinatie van twee Arabische woorden,  ‘Zenj’, voor zwart, en ‘bar’, zijnde de vertaling voor land. Met als resultaat het synoniem  ‘Land of the Blacks’.

Zanzibar is een archipel bestaande uit twee grote eilanden  Unguja en Pemba met er om heen  51 kleine eilanden. Zanzibar staat voor helderblauwe zee en parelwitte en maagdelijke zandstranden.

Mnemba, een klein eiland op 3 km van Unguja,  wordt omgeven door een atol van adembenemende koraalriffen. Hier bevinden zich enkele van de prachtigste duiklocaties van Afrika en is beroemd vanwege de status als een van ’s werelds meest romantische bestemmingen. Het biedt privacy en een exclusieve eenvoud die zijn gelijke niet kent langs de Afrikaanse kust.

Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar, is een fascinerende doolhof van kronkelende

steegjes, stokoude ruïnes en historische gebouwen. Symbolen van een rijke en een roerige geschiedenis zijn vandaag de dag nog aanwezig in de vorm van Arabische paleizen, slavenmarkten, geurige kruidenbazaars, barokke kathedralen en een historisch fort waar ooit de kortste oorlog ter wereld werd uitgevochten. De stad is onlangs opgenomen op de Wereld Erfgoed Lijst.

Het beschermde Jozani Forest ligt op een uur afstand van Stone Town. Daar leeft de bedreigde Red Colobusaap. Een wandeling door het woud is een uitstekende manier om het wild op het eiland te spotten. Het bos ligt in de laagliggende streek tussen het noordelijke en het zuidelijke deel van het eiland. Het krijgt genoeg vocht van de zee en van de overstromingen in het regenseizoen die het tropische milieu voeden.

Beloon uzelf met een fitness break. Om even uit die 24-uurs maatschappij te stappen. En weer nieuwe energie op te doen. Combineer uw zakenreis met een welverdiende break.

Zanzibar is een paradijs voor uw breakaway.


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel

 

 


Waarom kiest u voor ons?

1
UNIGLOBE Business Event Travel is een betrouwbare en solide travel partner. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren al uw internationale reizen en events. UNIGLOBE Travel is een vooraanstaand ticketleverancier in Nederland (IATA ). Wij zijn aangesloten bij ANVR en SGR.
2
Wij adviseren in vertrek en terugkomst van uw internationale reis op elk mogelijk tijdstip en vanaf elke beschikbare luchthaven in Nederland, België en Duitsland. Wij doen zelf de afhandeling en het servicen van de ticketing van uw vliegreis.
3
Wij maken gebruik van de allerbeste destination managers in alle hoeken van de wereld. Deze lokale bestemmingsdeskundigen maken uw maatwerk reisarrangement tot een onvergetelijke ervaring en beleving.
4
Via onze mobiele applicatie Travel-Base zijn wij ” alway-on ” voor assistentie en online service tijdens uw reis. Mobiele dienstverlening van huis tot weer thuis.