Sicilië

sicilieDe geschiedenis van Sicilië is die van ‘indringers en bezetters’.

Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Noormannen, Spanjaarden, Fransen, Duitsers en niet te vergeten (in de ogen van de echte Sicilianen)… Italianen, hebben het strategisch gelegen eiland in de laatste 25 eeuwen overheerst. Er wordt gezegd dat juist deze eeuwenlange buitenlandse overheersing ervoor gezorgd heeft dat de Sicilianen nog steeds een groot aangeboren wantrouwen hebben ontwikkeld voor ‘de staat’ of ‘de overheid’. Hoe het ook zij: met name de Grieken (500 voor Christus) en de Arabieren (600 na Christus) brachten echter ook hun beschaving mee. Een en ander is goed te zien op veel plaatsen op het eiland.

Reizend door de glooiende berglandschappen kun je terechtkomen in uitgestorven spookstadjes (de Sicilianen zijn tussen 1860 en 1960 ‘en masse’ vertrokken naar Noord Italië en de VS), of de wat grotere steden Caltanissetta, Piazza Armerina en Enna. In deze steden staan enorme barokke gebouwen, die je doen verlangen naar de vroegere grandeur. Op de lokale, levendige markten koop je enorme bossen verse basilicum of oregano voor een prikkie. Alleen al om de geur van dit soort kruiden, waar de Provence dan misschien beroemd om is, is het de moeite waard om Sicilië te bezoeken. Ga niet in de winter (bijna alles is dicht) of in juli of augustus (de hitte, mede dankzij de Sirocco-wind uit de Sahara, is ondraaglijk), maar ga bij voorkeur in mei. De cultuur, natuur en bovenal sfeer van dit eiland zullen je voor eeuwig bijblijven.

Sicilië staat bekend om haar gastvrijheid. Wie Sicilië als bestemming kiest zal een rijk gebied ontdekken, met een uitzonderlijk klimaat, bijzondere tradities, geschiedenis, cultuur en natuur. Het hele jaar door. De bezoeker zal de gelegenheid krijgen om het eiland van binnen uit te ontdekken en te beleven. Inclusief een veelheid aan events en religieuze tradities.
Het eiland is gemakkelijk te bereiken vanaf meerdere luchthavens en met diverse luchtvaartmaatschappijen.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: 


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel

 

 


 

Waarom kiest u voor ons?

1
UNIGLOBE Business Event Travel is een betrouwbare en solide travel partner. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren al uw internationale reizen en events. UNIGLOBE Travel is een vooraanstaand ticketleverancier in Nederland (IATA ). Wij zijn aangesloten bij ANVR en SGR.
2
Wij adviseren in vertrek en terugkomst van uw internationale reis op elk mogelijk tijdstip en vanaf elke beschikbare luchthaven in Nederland, België en Duitsland. Wij doen zelf de afhandeling en het servicen van de ticketing van uw vliegreis.
3
Wij maken gebruik van de allerbeste destination managers in alle hoeken van de wereld. Deze lokale bestemmingsdeskundigen maken uw maatwerk reisarrangement tot een onvergetelijke ervaring en beleving.
4
Via onze mobiele applicatie Travel-Base zijn wij ” alway-on ” voor assistentie en online service tijdens uw reis. Mobiele dienstverlening van huis tot weer thuis.