Porto

porto 02Porto, stad aan de Douro rivier bezit de typische charme van een stad aan de rivier. De stad kent duizend en één unieke plekjes die het ontdekken meer dan waard zijn.

Ontdek de stad te voet en ervaar de dynamiek van een van de oudste steden van Portugal. Door goed aangegeven stadswandelingen leert u de stad en haar cultuur en geschiedenis beter kennen.

Een nostalgisch tramritje voert u naar Foz, waar de rivier de Douro uitmondt in de Atlantische Oceaan. Breng een bezoek aan een of meerdere van de prachtige kerken die u een goed beeld geven van de godsdienstigheid in het noorden van Portugal. Bekijk ook de beeldende monumenten van prominente figuren uit het rijke verleden.

Tijdens een stadswandeling “Circuito da Ribeira” maakt u kennis met de wijk langs de rivier. Deze wandeling voert u ondermeer langs de “Casa do Infante”, de São Francisco-kerk, het “Palácio da Bolsa” (het Beursgebouw), de beroemde straat Rua Ferreira Borges en de goed bewaard gebleven straten van Ribeira en Miragaia.

porto 01Vanaf de rivier heeft u het beste en meest complete overzicht over deze stad met de vele steile straatjes. ’s Ochtends of aan het aan eind van de middag kunt u een boottocht maken over de Douro en vanaf de rivier de oude, imposante bruggen bewonderen, die het heden en het verleden in Porto met elkaar verbinden. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de dichtbij Porto gelegen plaatsen Póvoa de Varzim en Vila do Conde. Amarante, dat wordt doorsneden door de rivier de Tâmega, is een van de meest romantische stadjes van Portugal en zeker een bezoekje waard.

In de buurt van Porto
Benut uw verblijf in Porto om ook andere onweerstaanbare plaatsen te bezoeken. Die liggen immers naast de deur!

Bezoek Amarante, één van de meest romantische steden van Portugal. Wordt verliefd op de rivier Tâmega, de grootste zijrivier van de Douro, zoals de Tâmega ook op Amarante verliefd is en door haar hart stroomt…

Steek de brug over, die de herinnering aan de volkopstand tegen de strijdkrachten vanporto Napoleon levend houdt, en leer de kerk en het convent van São Gonçalo kennen, die aan de rivier liggen. Bekijk in het museum Amadeo von Souza-Cardoso de talrijke geëxposeerde verzamelingen.

Verlaat Amarante niet, zonder haar zoetigheden te proberen, die u in de velen “pastelarias” kunt kopen. Papos de Anjo, Brisas do Tâmega en Toucinho do Céu zijn heerlijke lekkernijen die ervoor zorgen dat u deze stad nooit meer vergeet!

Ten zuiden van Porto bezit de plaats Santa Maria da Feira een kasteel uit de 15e eeuwse met een voor Portugese begrippen vreemde constructie, die uit een feeënsprookje lijkt te zijn gehaald! Vergeet dan niet ook het Europarque te bezoeken – een congrescentrum waar culturele evenementen gehouden worden -, het interactieve wetenschapsmuseum Visionarium, en uiteraard ook het Papiermuseum.

Portwijn Leer één van de beroemdste wijnen van de wereld kennen en bezoek de plaatsen, die de geschiedenis van de Portwijn beschrijven.

Begin met de Solar do Vinho do Porto, vlakbij het Palácio de Cristal, in de oude binnenstad. Probeer de verschillende soorten en merken Portwijn in een verfijnde ambiance, met een heerlijk uitzicht over de Douro-rivier.

Aan de andere oever van de Douro, ligt Gaia: het centrum voor de Portwijnproductie. Het hart van de stad wordt gedomineerd door de opslaghuizen van de beroemdste Portmerken, karakteristieke gebouwen met rode daken die perfect in de omgeving passen.

Bezoek enkele van de meer dan 50 ondernemingen, waar in oude houten vaten de wijn langzaam rijpt. Maak gebruik van de gelegenheid om een wijnkelder te bekijken tijdens een rondleiding met gids. En proef dan ook de verschillende soorten Portwijn. Wij raden u een bezoek aan de wijnkelders van Taylor’s, Croft en Quinta do Panascal aan, drie van de oudste en meest gerenommeerde Portwijnproducenten. Dit bezoek zult u nooit meer vergeten.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag: 


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel

 

 


Waarom kiest u voor ons?

1
UNIGLOBE Business Event Travel is een betrouwbare en solide travel partner. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren al uw internationale reizen en events. UNIGLOBE Travel is een vooraanstaand ticketleverancier in Nederland (IATA ). Wij zijn aangesloten bij ANVR en SGR.
2
Wij adviseren in vertrek en terugkomst van uw internationale reis op elk mogelijk tijdstip en vanaf elke beschikbare luchthaven in Nederland, België en Duitsland. Wij doen zelf de afhandeling en het servicen van de ticketing van uw vliegreis.
3
Wij maken gebruik van de allerbeste destination managers in alle hoeken van de wereld. Deze lokale bestemmingsdeskundigen maken uw maatwerk reisarrangement tot een onvergetelijke ervaring en beleving.
4
Via onze mobiele applicatie Travel-Base zijn wij ” alway-on ” voor assistentie en online service tijdens uw reis. Mobiele dienstverlening van huis tot weer thuis.