Venetië

Al eeuwen lang voelen verliefden zich thuis in Venetië. Want dit is de plaats om van het leven te genieten. Op en rond het water.

Deze betoverende stad is gegrondvest op zo’n 118 kleine eilandjes in de laguna. De voormalige machtige dogenstad en zeegrootmacht raakt in verval. De stad valt geregeld ten prooi aan overstromingen en een voortdurende bron van zorg is om de verzakking van de stad te stoppen.

Niettemin lijkt de stad onverwoestbaar. Tussen de 12e en de 18e eeuw was Venezia een internationale handelsgrootmacht en als zodanig het middelpunt van de wereld. De combinatie van macht en geld heeft zijn weerslag gehad op de kunst en cultuur die (meer dan) overvloedig aanwezig zijn. Je wordt meteen gevangen door de stad; marmeren gevels, schitterende palazzi, pittoreske doorkijkjes, afbladderende muren, stampende vrachtboten, de geur van troebel water en rottend pleisterwerk…

Het is onmogelijk om Venezia in één dag te bekijken tenzij je je beperkt tot het Centro Storico. Je kunt dan bijvoorbeeld een van de gemarkeerde wandelingen volgen of gewoon dwalen door een doolhof van straatjes en steegjes. De bordjes die je overal op de gevels aantreft, wijzen je altijd weer terug in de richting van de Piazza San Marco, het station of het Canal Grande.

Als je de tijd hebt is het heerlijk om te dwalen langs de vele onbekende kanalen, de smalle straatjes en afgelegen pleintjes met verrassende doorkijkjes, kleine kerken en heerlijke terrasjes. Als je aan het lopen bent, weg van de gebaande paden, wordt het rustiger en rustiger. Je ziet ineens een stad waarin geleefd wordt, gewerkt wordt in de afwezigheid van het geluid van auto’s…

Het stadsbeeld van Venezia wordt beheerst door gotische palazzi en  elegante bouwwerken uit de renaissance en de barok. De 700 paleizen, 150 kerken en kloosters en diverse musea zijn allemaal de moeite van een bezoek waard, dus aan jou de keuze. Tijdens de Carnavale, Pasen en de zomervakantie zit de stad helemaal vol met toeristen en is er geen open plek meer te bekennen op de Piazza San Marco.

Op het moment van de zonsondergang bieden de gondeliers prachtige romantische boottochtjes aan op de lagune. met op de achtergrond bijvoorbeeld de kerk van SantaMaria della Salute.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel