Valetta

Valetta is de mooie, compacte hoofdstad van Malta.

Malta was lang een Engelse kolonie en derhalve spreekt iedereen er Engels en rijdt het verkeer links. Vervelend is dat op zondag veel bezienswaardigheden gesloten zijn. Malta ligt centraal tussen de continenten Europa en Afrika.

Valetta was dan ook eeuwenlang een kruispunt van politiek en cultuur. De stad wordt omringd door de zee en drie middeleeuwse stadsmuren. Valetta werd gebouwd in opdracht van de ridders van de orde van Malta. In de 16e eeuw vestigden zich hier de Maltezer ridders in hun strijd tegen de Barbaarse piraten en de Ottomaanse Turken. In 1798 was Napoleon de veroveraar van het eiland. De Britten waren er bijna 150 jaar.

Valletta wordt ook soms de stad van de ridders genoemd door haar rijk verleden. Ze werd gesticht door de regerende Johannieter Orde. Valletta is een stad die gemakkelijk te bezoeken is dankzij haar eenvoudige infrastructuur en blokvormig stratenpatroon. Alle bezienswaardigheden zijn te vinden ronddom de hoofdas die dwars door Valletta loopt.

Deze as is ook de “hoofdboulevard” van de hoofdstad waar zich de meeste winkels, restaurants en eethuizen bevinden. Zij wordt de Republic Street genoemd. Valletta bezit prachtige zandkleurige gebouwen en oude handelshuizen, musea, kathedralen, tuinen,…veel gebouwen zijn beïnvloed door de Italiaanse en Franse architectuur en bezitten typische balkonnetjes die de straten kleurrijk maken.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Valetta zijn de Barraka Gardens, een mooi aangelegde tuin die een prachtig uitzicht biedt over de haven, de Grand Harbour waar veel luxejachten liggen en cruiseschepen regelmatig halt houden. Wie de Republic street volledig naar het Noorden afdaalt, kan het fort St. Elmo bezoeken.

Zeer mooi is de St. John’s Co-Kathedraal. De kathedraal werd opgetrokken door de ridderorde van St.John en wordt beschouwd als het eerste gebouw dat het hoogtepunt van de Barok uitstraalt. Het halfronde plafond van de kathedraal werd prachtig beschilderd met taferelen uit het leven van St.John.

Verder zijn de Casa Rocca Piccola ( het bezienswaardige 16e eeuwse paleis van een Maltese edelman ), het National War Museum waar heel veel wapens, foto’s en andere spullen uit de Tweede Wereldoorlog te zien zijn en De Auberge van Castilië, strategisch gelegen bij de verdedigingswerken en is de indrukwekkendste auberge van de stad. De auberge komt oorspronkelijk uit de 16e eeuw maar de façade werd in de 18e eeuw toegevoegd. Opnieuw een voorbeeld van de architectuur in Barokstijl.

Op het menu staan veelal vis, verse groenten en Siciliaanse pasta. Ook worden authentieke gerechten zoals o.a. konijnenstoofpot en gedroogde en gepeperde geitenkaas geserveerd. Tip, een audiovisuele show bij de Malta Experience geeft gevoel bij 3000 jaar geschiedenis.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel