Turijn

Er wordt vaak gedacht dat Turijn ( Torino ),  de hoofstad van Piemonte, een grauwe industriestad is die in de schaduw ligt van metropool Milaan. Deze typering doet de stad geen recht. Turijn is een heel elegante en stijlvolle stad met een barok centrum en mooie winkelgalerijen.

De stad ligt in de Po-vlakte met de majestueuze Alpen.  Turijn is een heel elegante en stijlvolle stad met een barok centrum en mooie winkelgalerijen.

De typering industriestad komt natuurlijk door de associatie met FIAT, de Fabrica Italiana di Automobili Torino. Het in 1899 opgerichte bedrijf groeide hier inderdaad uit tot een multinational. Naast werkgelegenheid bracht ze de stad ook de voetbalclub Juventus. De club ook wel ‘de oude dame’ genoemd heeft haar thuisbasis in het indrukwekkende Stadio delle Alpi. Il Lingotto (1922), het gebouw waar de oude fabriek gevestigd was, kent een unieke constructie en wordt daarom nu beschouwd als een industrieel monument. De spiraalvormige baan aan de binnenkant van het gebouw (5 verdiepingen) bracht de FIATjes meteen van de fabriek naar het dak dat als testparcours diende. Het is nu in gebruik als tentoonstellingsgebouw.

Het symbool van de stad is de 167 meter hoge Mole Antonelliana. Ooit was dit het hoogste gebouw ter wereld, opgericht als monument ter ere van de Italiaanse één wording in 1860, en nu is er het Filmmuseum gevestigd.

Ook op cultureel gebied heeft de stad veel te bieden zoals bijvoorbeeld het Museo Egizio dat de grootste collectie Egyptische  kunst buiten het museum in Cairo heeft. In het Palazzo Carignano, een schitterend bakstenen palazzo met een rondlopende voorgevel, is een museum gevestigd dat is gewijd aan de éénwording van de Italiaanse staat in 1860.

Een ander beroemd monument is de lijkwade van Christus, La Sindone. Een replica is tentoongesteld in de Capella della Sacra Sindone achter de Duomo.

Zo’n tien kilometer buiten de stad tenslotte vind je op een heuvel de schitterende Basilica di Superga; hier heb je werkelijk een schitterend uitzicht over Torino en de Alpen.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel