Trapani

sicilie 02De van oudsher belangrijke havenstad Trapani (75.000 inwoners) op Noordwest-Sicilië met zijn historische centrum en prachtige bezienswaardigheden in de omgeving is nu een geliefde vakantiebestemming.

Trapani is goed en voordelig bereikbaar  met luchtvaartmaatschappij Ryanair vanaf Eindhoven, Maastricht en Charleroi.

De centrale ligging aan de westkust maakt Trapani het perfecte vertrekpunt voor een verkenning van deze prachtige Siciliaanse regio. In de omgeving vindt u unieke visserdorpen, waar u het echte authentieke Sicilië kunt ervaren.

Het oude romantische centrum heeft barokke paleizen, kerken en witte vissershuizen. Hoogtepunten zijn de Cattedrale San Lorenzo en de mooie Chiesa del Collegio Gesuiti. Trek een dag uit voor een bezoek aan de oude stad.

Trapani heeft een rijke geschiedenis. De Romeinen noemden de stad “Drepanum”, wat sikkel betekent en wat slaat op de vorm van de landtong waar de stad op ligt. Hieruit is later Trapani ontstaan. Vanaf Trapani gaat er een kabelbaan naar het hoger gelegen Erice (751 m). Een plek met een prachtig panorama over de Egadische eilanden.

In het oude en historische gedeelte van Trapani is het leuk winkelen in het stadsdeel tussen Via Torrearsa en Piazzetta Cuba. Bezoek hier Stefania, Via Torrearsa 23-29, voor luxe kleding van o.a Prada, Fendi en D&G. In het nieuwe stadsdeel moet u zijn op de Via Giovan Battista Fardella. Hier zijn o.a winkels van Max-Mara, Fornaria en Intimiss.

Sinds de 12e eeuw produceren de zoutpannen van Trapani het beste zout van Italië. De kwaliteit is zo hoog dat zelfs de Scandinaviërs hier hun zout komen halen voor de inleg van hun vis. Erg leuk is het om een fiets te huren in Trapani en naar de zoutpannen te fietsen.

Trapani heeft enkele leuke strandjes met strandtenten op korte afstand van het centrum van de stad. De grootste strandtent is Lido Paradiso met ligbedjes, een bar, een zwembad en de mogelijkheid voor beachvolleybal.
Iets verder naar het noorden, op ongeveer 3 km van het centrum van Trapani, bevindt zich Lido San Giuliano. Hier is een groot en breed zandstrand met strandtenten. De zee is er mooi helder en azuurblauw.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel