Tahiti en de omliggende eilanden

Society Eilanden
De Society eilanden archipel (samengesteld uit de Winward eilanden en de Benedenwindse eilanden) is een groep van hoge, tropische eilanden, omgeven door lagunes. Vulkanische pieken die reflecteren in de rustige wateren van de lagunes, vol van het maritieme leven. Coconut Grove eilandjes omzoomd met wit zand en koraal tuinen.
– Tahiti: Gewoon de naam is genoeg om u te doen dagdromen
– Moorea: Het magische eiland
– Bora Bora: De Parel van de Stille Oceaan
– Taha’a: Het vanille eiland
– Huahine: Het Hof van Eden
– Raiatea: Het heilige eiland
– Tetiaroa: Het vogel eiland

Tuamotu Eilanden
De grootste eilandengroep van de Polynesische archipel omvat 76 eilanden en atollen zich over meer dan 20 000 km ² uitstrekken. In slaap gesust voor vele jaren, zijn ze nu weer tot leven gekomen door  de vestiging van ongeveer 250 parels boerderijen en ook door het toegenomen toerisme door de aanwezigheid van schitterende duiklocaties.
– Tikehau: Het eiland van de roze zandstranden
– Manihi: Het parel eiland
– Fakarava: Tussen hemel en aarde

Marquesas Eilanden
De Marquesas archipel (1.500 km ten noordoosten van Tahiti), met zijn krachtige landschappen, zijn kliffen,  scherpe pieken en diepe dalen, legt de verschillen meer dan bloot. Tatoo, met de beeldhouwkunst en de kunstnijverheid, symbool van de echte heropleving van de Marquesan cultuur, onderscheidt zich in het behouden van de authentieke leefwijze van alledag. Paul Guaugin en Jacques Brel kozen ervoor om in Hiva Oa te wonen en leven om hun kunst nieuw leven in te blazen, in een omgeving waar paarden vrij rondlopen, waar de natuur nog heerst over het lot van de mensen.
– Hiva Oa: Gauguin’s island
– Nuku Hiva: Het mystieke eiland

Austral Eilanden
Op meer dan 600 kilometer van Tahiti, houden de Austral eilanden de verleiding van een wild en mysterieus land in tact. De mensen hier beheersen alle traditionele ambachten, met name en vooral het weven. Van juli tot oktober komen de bultrugwalvissen naar hier om te broeden en om onvergetelijke voorstellingen te bieden voor degenen die het geluk hebben om ze te observeren.
– Rurutu: Het walvis eiland

Gambier Eilanden
Op meer dan 1700 kilometer ten oosten van Tahiti ligt de Gambier archipel een beetje buiten het gebaande toeristische circuit. Maar hier proef je de zeldzame sfeer van de geschiedenis en de mysterie die een reis hier naartoe de moeite waard maakt: ongerepte natuurlijk, tal van bewoonde atollen, baaien en kreken rijk aan vis. Het oorspronkelijke katholicisme in Polynesië heeft  vele overblijfselen van religieuze gebouwen uit het midden van de jaren 1800 nagelaten voor de geïnteresseerde reiziger.

Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel