Sri Lanka, nieuwe parel en veelbelovende bestemming


De naam pareleiland mag met recht gevoerd worden voor dit exotische eiland.
Voor de echte ontdekkingsreiziger heeft dit eiland werkelijk alles te bieden wat in iemands stoutste dromen kan voorkomen. Cultuur, natuur, wildleven, avontuur, zon, zee, strand en bovenal een alleraardigste en goedlachse bevolking. Bovendien valt er culinair volop te genieten van heel gevarieerde gerechten met alle mogelijke lokaal beschikbare ingrediënten.

Ga op tour met een persoonlijke gids. Tijdens de ontdekkingstocht ga je op zoek naar de overblijfselen van 2500 jaar historie, naar een heel rijk koloniaal verleden met ook Nederlandse inbreng waarvan je getuige kunt zijn in de oude VOC vesting Galle.  Sri Lanka, het vroegere Ceylon, is wereldberoemd door thee en theeproductie. Naast textiel een van de belangrijkste export producten van het land. De 22 natuurparken staan garant voor hoogtepunten op het gebied van flora en fauna en een weer groeiende wildpopulatie. Een safari door een van de nationale parken is een spannende en avontuurlijke belevenis. Ook is er de
mogelijkheid om walvissen en dolfijnen te spotten tijdens een zeesafari.

Tijdens de tour maak je kennis met een grotendeels Boedistische cultuur en bevolking. Je bezoekt de heilige steden Anuradhapura, Sigiriya en Kandy. Het oude centrum vanPollonaruwa en de gouden tempel van Dambulla. Een bezoek aan Sri Lanka sluit je af met een ontspannende strandvakantie aan een van de vele goudgele stranden die het eiland kent. Om ontspannen en uitgerust weer huiswaarts te keren.

Koggala
De omgeving van het stadje Koggala is nog onontdekt en ongerept.  Een verbluffend mooie strand bestemming voor een onvergetelijke afsluitende relax vakantie. Met ook in deze omgeving nog tal van bezienswaardigheden. Met een overvloed aan avontuurlijke activiteiten. Koggala is een ideale uitvalsbasis voor een authentieke strand vakantie. Wie bovendien op ontdekkingstocht wil gaan, kan bezoeken brengen aan schildpad broederijen, specerijen tuinen, tempels en een regenwoud reservaat. Voor de vakantieganger op zoek naar de ultieme rustgevende reis is Koggala zeker een aanrader.

Turtle hatchery
Aan de rand van Koggala stad ligt een kleine schildpad broederij. De broederij koopt schildpadeieren van de vissers, in een poging om hen te ontmoedigen van stroperij en de verkoop van de eieren voor eigen voedsel. Bezoekers zijn getuige van de zorg voor pasgeboren schildpadden die uiteindelijk weer worden vrijgelaten. De brede zandstranden van Sri Lanka zijn uitermate geschikt voor het leggen van de eieren. De meest voorkomende soorten zijn de Loggerheads en de leerachtige schildpad, terwijl de groene schildpad minder vaak voorkomt.

Koggala Lake
Het grootste meer van het eiland. Koggala meer is een ongerept ecologisch toevluchtsoord op een paar honderd meter afstand van het strand. De kleine eilanden die verspreid liggen in het meer zijn ideaal om vogels te kijken bij zonsondergang. Deze prachtige turquoise lagune ligt op slechts een paar kilometer afstand van de stad, bezaaid met rotsachtige eilanden en omzoomd met mangroven. De lagune wemelt van vogels doordat het aanbod garnalen overweldigend is. Motorboten of zelfs catamarans nemen u mee naar de kleinere eilanden in de lagune, elk van de eilanden is een unieke ervaring op zich.

Thee en kruiden
De Handunugoda plantage en thee centrum is erg populair voor bezoekers die kennis willen maken met de productieprocessen van thee, rubber en kaneel. Sri Lanka is beroemd om zijn specerijen en de zuidelijke provincie produceert bovendien de beste kaneel in de wereld. Bezoek een kruidentuin op Habaradoowa die kruiden en specerijen gebruikt voor de Sri Lankaanse keuken en medicatie.

Het Yala National Park
Een van de meest bezochte nationale parken in Sri Lanka. Het park is vooral bekend om zijn grote verscheidenheid aan wilde dieren. Het park is belangrijk voor het behoud van olifanten en watervogels en biedt verder onderdak aan een verscheidenheid aan ecosystemen. Yala is de thuisbasis van ongeveer 215 vogelsoorten en 44 verschillende soorten zoogdieren, waaronder een van de hoogste dichtheden ter wereld van het luipaard.

Sri Lanka is een van de aanraders als topbestemming voor de komende jaren. Een uitstekende vakantiebestemming voor de periode rondom kerst en de viering van oud en nieuw. Maar ook voor de overige seizoenen biedt het eiland alle mogelijkheden. Op maat door ons samen te stellen.

Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel