Shanghai

shanghaiGeen stad ter wereld is zoals Shanghai. Een snel groeiende metropool waar zaken altijd voor lijken te gaan. Bruisend is niet het goede woord…

Shanghai wacht op niemand. Tijd is geld zou het stadsmotto moeten zijn. Shanghai heeft dezelfde vibe als Hongkong en Singapore. Het zijn heerlijke steden. Geen wonder dat elke hotelketen, topchef of sportmerk graag voet aan de grond wil krijgen.
Binnen het uur nadat het vliegtuig is neergestreken op de airport zit je al midden in de grote sprong voorwaarts die Shanghai is. Letterlijk. De beroemde Maglev trein is een must. De snelste trein ter wereld, met 430 kilometer per uur! In luttele minuten van airport naar stadscentrum. Waag het niet om een taxi te nemen.

Shanghai ligt aan de Oost-Chinese Zee; de Huangpu-rivier is de levensader van de stad. Ten westen van de rivier ligt Puxi, het oude Shanghai, en ten oosten ligt het in de jaren ’90 opgetrokken Pudong, het bruisende moderne financiële centrum, zeg maar de Chinese broer van de City of Wall Street. De historie van Shanghai is rijk, en prachtig. In de negentiende en twintigste eeuw begon Shanghai echt naam te maken als handelsplaats, een vrijhandelsplaats met de eigen versie van de VOC-gedachte. Handel eerst. In de jaren ’90 werd het communisme langzaam aan socialisme en wie nu kijkt kan niet anders dan concluderen dat het kapitalistisch is geworden.

Een bezoek aan Shanghai is dan ook een traktatie voor elke stedenliefhebber, een bruisende wereldstad. Met al het aanbod wat je je daarbij kunt voorstellen. Je kunt culinair alle kanten op, van traditioneel Chinees uit verschillende regio’s, street food tot McDonalds en een overdaad aan hippe lounges waar de ruim aanwezige
expat-bevolking zich helemaal thuis voelt. Shoppen doe je beter dan in Nederland; op Nanjing Road met grote Westerse winkelketens of op markten vol namaak en lokale aantrekkelijke deals zoals parels en jade. Afdingen verplicht uiteraard (en check vooral de douanewebsite als shoppen je hobby is!). In de musea zien we het verleden van China, het geweten van het land vinden we onder meer terug in enkele tempels die het bezoeken waard zijn.

Het China van de reisprogramma’s vinden we in de parken: dansende oudjes, Tai Chi en karaoke in de open lucht, tandeloze oude mannen met zware sigaretten en kaartspellen. Onmisbaar is een wandeling op de ‘boulevard’ The Bund of een boottochtje op de Huang Pu rivier. Het geeft een fenomenaal uitzicht op de snel uitdijende skyline van China en is vooral in de avonduren een visueel spektakel, met uitzicht op een van de hoogste, meest opmerkelijke en meest indrukwekkende skylines van de wereld. Het staat symbool voor het nieuwe China: the sky is the limit. Dus welkom in de stad waar het blauwe uniform van de discipelen van Mao allang vervangen is door een maatpak van Italiaanse snit uit Milaan.
Shanghai is de motor van een land met meer dan een miljard inwoners. Dus daar is voor elke Nederlandse ondernemer wel wat te doen. Ongeveer 24 uur per dag, zeven dagen in de week en dat elke dag van het jaar.

Shanghai hoogtepunten:
1) The Bund. Anderhalf kilometer lange boulevard aan de rivier. Met een van de mooiste skylines ter wereld met als eye-catcher de Oriental Pearl Tower.

2) Nanjing Road. Shoppen, shoppen, shoppen. Bijna vijf kilometer aan megastores van bijna alle bekende Westerse merken met dito prijzen. Er zijn ook tal van shopping centra en markten met bijna Westerse merken met erg lage prijzen. Afdingen verplicht en op eigen risico.

3) Yu Garden. Een beetje ‘east meets west’. Een tempelcomplex met mooie vijvers vol koikarpers en fraaie tuinen. Veel winkels, met souvenirs voor thuis (volop aanbod parels, pandaknuffels en Mao-parafernalia).

4) Jade Buddha. Een eeuw oud van jade en bijna twee meter hoog.

5) Uitzicht! De Oriental Pearl Tower is de mooiste, maar het beste is het observatiedek in het World Financial Center. Je gaat 492 meter de hoogte in!

6) Fuxing Park. Ontmoet de locals! Park met dansende oudjes, kaartspelende mannen en openlucht karaoke.

7) Deal gesloten? Shanghai beschikt over een night life van Champions League niveau. Van hippe lounges met uitzicht op de Bund tot fraaie high-end clubs.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel