Sardinië

Sardinië is een zeer aantrekkelijke maar nog nauwelijks ontdekte reisbestemming. De prachtige kuststreken met kristalheldere zee en witte zandstranden vormen een prachtig contrast met het ruige binnenland. De ongerepte natuur in de binnenlanden is meer dan spectaculair. Het landschap varieert van glooiende heuvels tot steile berglandschappen. De hoogste berg, de Punta la Marmora bereikt zelfs 1834 meter hoogte.

In de eeuwenoude stadjes en dorpjes lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Sardijnen zijn fijne en gastvrije mensen met vele oude tradities en volksfeesten. Deze feesten vinden vaak plaats op het dorpsplein (de piazza). Iedereen is welkom. Omarm de gastvrijheid en feest mee!

Eten op Sardinië is een groot feest. Kenmerkend voor de Sardijnse keuken is de puurheid. U eet altijd verse en lokale producten van het seizoen. Onder het genot van een glas lokale wijn. Laat u verrassen in één van de vele goede visrestaurants of geniet van streekgerechten in de binnenlanden.

Het eiland heeft een subtropische, mediterraan klimaat. Warme zomers en milde winters hoewel in de hoog gelegen bergen soms sneeuw kan vallen.

Genoeg ingrediënten om kennis te maken met Sardinië, het prachtige Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Ervaar en beleef de prachtige witte zandstranden en de heldere azuurblauwe zee. Maar liefst vier Sardijnse stranden bevinden zich in de top 10 van “ Mooiste stranden van Italië ”. Kortom, voor wie op zoek is naar spectaculaire natuur, authentieke cultuur of gewoon een heerlijke strandvakantie is Sardinië een paradijs op aarde.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel