Santorini

Het pittoreske Santorini heeft waarschijnlijk de mooiste, meest besproken en meest gefotografeerde zonsondergangen van Griekenland. Het eiland stond decor voor meerdere internationale filmmakers.  Het eiland wordt gekenmerkt door zwarte stranden, stijle rotspartijen, romantische terrasjes met schitterende vergezichten, witte huisjes en blauwe koepelkerkjes.

Santorini heeft een oppervlakte van 96 km2 en ligt in de Egeïsche Zee op ongeveer 125 zeemijl vanaf Athene. De westkust is grillg met hoge rotspartijen en prachtige vergezichten. De stranden, vulkanisch en dus zwart of bruin, liggen in het oosten en zuiden van het eiland. Bovenop de rotsen aan de westkust sieren de witte huizen en blauwe koepelkerkjes van de dorpen Fira en Oia.

Monolithos ligt dichtbij de luchthaven van Santorini en op 8 kilometer van het hoofdstadje Fira. Het zandstrand is breed en wordt goed onderhouden. De kleur van het zand is ook niet zo donker als in Perissa en is meer grijs getint.

Perissa is een bekende badplaats op het Griekse eiland Santorini. Het vakantiedorp ligt in het zuidoosten van Santorini en heeft een langgerekt en breed zandstrand. Aan het strand van Perissa wappert al jaren een blauwe vlag (Blue Flag Beach), het zand is zwart van kleur en loopt over in het strand van Perivolos. Het is dan ook een van de mooiste en beste stranden van het eiland.

Oia (Ia) is de plek op Santorini om te genieten van de schitterende zonsondergangen. Het dorp is gelegen aan de noordwest kant van het eiland en kijkt uit op het eiland Thirasia. Oia (Ia) ligt hoog boven de zee op en tegen de steile rotspartijen. Bekijk de mooiste zonsondergang vanaf het terras van Golden Sunset vlakbij het gemeentehuis van Oia (Ia).

Fira is het hoofdstadje van Santorini en vooral in de zomermaanden erg druk met meer vakantiegangers dan lokale bevolking. De zonsondergang kun je het beste bekijken op een van de terrassen langs de krater met steile vulkaanrotsen. Hier vind je talloze restaurants en bars waar je kunt genieten van een mooie zonsondergang.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel