Salamanca

De stad Salamanca ligt in het midden van Spanje, op 212 kilometerafstand van Madrid. Universeel, schitterend, wijs, jong en verguld: deze stad is één van de bestemmingen van het Spaanse binnenland die de moeite waard is om te leren kennen, en wel om vele redenen.

Salamanca is bijzonder en uniek. Op deze wijze werd de stad gekarakteriseerd door de UNESCO bij de verklaring van het historische centrum tot Werelderfgoed. De Plaza Mayor, of stadsplein, de Universiteit, de geestelijkheid, de kathedralen, het Schelpenhuis… de lijst met monumenten, huizen en paleizen die er vallen te zien is groot. Neemt u dus de tijd om van deze bezienswaardigheden te genieten

Salamanca is een universiteitsstad bij uitstek: de Universiteit van Salamanca was de eerste universiteit in Spanje en één van de oudste van Europa. In haar grootste bloeiperiode behoorde de universiteit tot de topuniversiteiten van Europa. Enkele van de grootste Spaanse denkers, kunstenaars en schrijvers hebben hier gestudeerd en gedoceerd.

In deze stad werd in de vijftiende eeuw de eerste Grammatica van de Spaanse Taal uitgegeven en werd een essentieel instrument voor de verspreiding van het Spaans over de hele wereld. De stad is ook één van de favoriete bestemmingen voor buitenlandse studenten om Spaans te leren. En hoe kan het anders, Salamanca is een van de voornaamste routes op weg naar het Spaans.

De Zilverroute, de oude Romeinse route die het noorden en het zuiden van Spanje verbond, loopt door Salamanca. Dit is een goed vertrekpunt om andere plaatsen te leren kennen die in de buurt van Salamanca liggen en die toeristisch interessant zijn. Dit zijn bijvoorbeeld Guijuelo of Bejar, die aan dezelfde oude route liggen.

De stad heeft een humanistische traditie, ruimdenkende inwoners, culturele vernieuwingsdrang, een rijkdom aan historisch erfgoed… Dit zijn enkele goede redenen waardoor Salamanca werd uitgeroepen tot Culturele hoofdstad van Europa in het jaar 2002.

Salamanca moet je zowel overdag als ‘s nachts leren kennen. Maar vooral bij het vallen van de avond. De ondergaande zon verguld het materiaal waaruit de monumenten zijn gebouwd: De steen van Villamayor.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel