Rome

Het ontstaan van de stad Rome, begint al zo’n 3000 jaar terug. De ‘Stad der Steden’ wordt ook wel la città eterna, de eeuwige stad, genoemd.

Dit zijn slechts een paar van de vele aan de stad toegekende namen. Het is een stad die een grote invloed heeft gehad op onze hele hedendaagse Westerse cultuur. Na de vestiging van de Etrusken veroverden de Romeinen van hieruit hun Romeinse Rijk. Hier komt het spreekwoord vandaan ‘Alle wegen leiden naar Rome’.

Ook als leek kun je zien en voelen, dat in deze stad niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk vele pilaren staan van onze Westerse beschaving. Ook een andere belangrijke hoeksteen van onze samenleving vindt in Rome zijn oorsprong; het Christelijke geloof. Ook al is het machtscentrum ingekrompen tot de stadsstaat Vaticano, de invloed door de eeuwen heen op het gezin, de politiek, de samenleving in het algemeen en de Italiaanse in het bijzonder, mag zeker niet worden onderschat. Voeg er aan toe dat Roma ook in de tijd van de Renaissance en de Barok een belangrijk centrum was en sinds eind 19e eeuw de hoofdstad van Italië en je zult begrijpen dat geen enkele andere stad ter wereld evenveel geschiedenis en cultuur bevat. Gewoon op straat of ondergebracht in een van de talloze musea.

De stad Rome mag zich met vier en een half miljoen inwoners en ongeveer evenveel scooters en auto’s één van de drukste steden ter wereld noemen. Vermoeiend? Ach, die drukte is ook betrekkelijk, want met een middagdutje in Villa Borghese, een wandeling door de prachtige wijk Trastevere en heel veel koffie kom je een heel eind.

Als je door Rome loopt, heb je het idee in een openluchtmuseum te zijn. Elke hoek van de straat laat weer een verrassende blik op het verleden zien. Kerken, tempels, musea, fonteinen en obelisken bieden je een blik op het oude, keizerlijke Rome. Bij je stedentrip naar Rome is dan ook zeker de moeite waard van te voren alvast een kleine route uit te stippelen.

En dan is er natuurlijk het Vaticaan, een stadsstaat in een stad. Het kleinste staatje ter wereld ontstaan in 1929 na conflicten tussen de pausen en Italië.

Rome heeft natuurlijk veel geweldige dingen om te bezoeken, maar wij willen graag de wijk Testaccio er even specifiek uitlichten. Testaccio herbergt een uniek stukje Rome: een volkswijk waar de toerist nog vreemd is, families meezingen met klaagliederen en waar je voor weinig geld echt op en top in een Italiaans restaurant kunt eten. In deze wijk vind je “ïl Monte di Cocci”. Deze heuvel bestaat voor het grootste gedeelte uit de scherven van terracota vazen, die hier vroeger door de arbeiders werden gedumpt. Nu liggen langs deze bochtige weg veel nachtclubs en barretjes in diepe keldergewelven, die als pijpenladen in de heuvelrug zijn geschoven.

En dan is er natuurlijk enorm veel cultuur in Rome, dat in de loop der eeuwen uitgegroeide tot het centrum van de Christelijke wereld. Kunstenaars en architecten stroomden hier naartoe om te werken voor de pausen en zo lieten zij in de loop der eeuwen een bonte verzameling gebouwen na.

Magari, oftwel eten, kunnen de Italianen als de beste. Leuke en lekkere restaurants zijn is overal in Rome. Maar om je op weg te helpen hebben we alvast een aantal toppers voor je uitgezocht. Deze vind je bij de restaurant selectie.

Kortom: eet smakelijk en geniet van je stedentrip in Rome!

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel