Porto en Noord Portugal

noord portugalPorto en Noord Portugal is een streek met een wereld aan mogelijkheden. Vrijwel alles wat een ontdekkingsreis tot een onvergetelijke ervaring kan maken, is er aanwezig. Een heerlijk klimaat, een rijke geschiedenis, een schitterende natuur …. Een ware schatkamer vol cultuur.

Ook als u op zoek bent naar sportieve activiteiten dan kunt u uw hart ophalen met kano varen, hanggliding, paragliden, mountain biking, rafting, paardrijden, rotsen beklimmen of gewoon wandelen. Te veel om op te noemen….

Porto, stad aan de rivierporto 01
Porto bezit de typische charme van een stad aan de rivier. De stad kent duizend en één unieke plekjes die het ontdekken meer dan waard zijn. Ontdek de stad te voet en ervaar de dynamiek van een van de oudste steden van Portugal. Door goed aangegeven stadswandelingen leert u de stad en haar cultuur en geschiedenis beter kennen.

Een nostalgisch tramritje voert u naar Foz, waar de rivier de Douro uitmondt in de Atlantische Oceaan. Breng een bezoek aan een of meerdere van de prachtige kerken die u een goed beeld geven van de godsdienstigheid in het noorden van Portugal. Bekijk ook de beeldende monumenten van prominente figuren uit het rijke verleden.

Tijdens een stadswandeling “Circuito da Ribeira” maakt u kennis met de wijk langs de rivier. Deze wandeling voert u ondermeer langs de “Casa do Infante”, de São Francisco-kerk, het “Palácio da Bolsa” (het Beursgebouw), de beroemde straat Rua Ferreira Borges en de goed bewaard gebleven straten van Ribeira en Miragaia.

Vanaf de rivier heeft u het beste en meest complete overzicht over deze stad met de vele steile straatjes. ’s Ochtends of aan het aan eind van de middag kunt u een boottocht maken over de Douro en vanaf de rivier de oude, imposante bruggen bewonderen, die het heden en het verleden in Porto met elkaar verbinden. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de dichtbij Porto gelegen plaatsen Póvoa de Varzim en Vila do Conde. Amarante, dat wordt doorsneden door de rivier de Tâmega, is een van de meest romantische stadjes van Portugal en zeker een bezoekje waard.

In de buurt van Portoporto
Benut uw verblijf in Porto om ook andere onweerstaanbare plaatsen te bezoeken. Die liggen immers naast de deur!

Bezoek Amarante, één van de meest romantische steden van Portugal. Wordt verliefd op de rivier Tâmega, de grootste zijrivier van de Douro, zoals de Tâmega ook op Amarante verliefd is en door haar hart stroomt…

Steek de brug over, die de herinnering aan de volkopstand tegen de strijdkrachten van Napoleon levend houdt, en leer de kerk en het convent van São Gonçalo kennen, die aan de rivier liggen. Bekijk in het museum Amadeo von Souza-Cardoso de talrijke geëxposeerde verzamelingen.

Verlaat Amarante niet, zonder haar zoetigheden te proberen, die u in de velen “pastelarias” kunt kopen. Papos de Anjo, Brisas do Tâmega en Toucinho do Céu zijn heerlijke lekkernijen die ervoor zorgen dat u deze stad nooit meer vergeet!

Ten zuiden van Porto bezit de plaats Santa Maria da Feira een kasteel uit de 15e eeuwse met een voor Portugese begrippen vreemde constructie, die uit een feeënsprookje lijkt te zijn gehaald! Vergeet dan niet ook het Europarque te bezoeken – een congrescentrum waar culturele evenementen gehouden worden -, het interactieve wetenschapsmuseum Visionarium, en uiteraard ook het Papiermuseum.

Portwijnporto 02
Leer één van de beroemdste wijnen van de wereld kennen en bezoek de plaatsen, die de geschiedenis van de Portwijn beschrijven.

Begin met de Solar do Vinho do Porto, vlakbij het Palácio de Cristal, in de oude binnenstad. Probeer de verschillende soorten en merken Portwijn in een verfijnde ambiance, met een heerlijk uitzicht over de Douro-rivier.

Aan de andere oever van de Douro, ligt Gaia: het centrum voor de Portwijnproductie. Het hart van de stad wordt gedomineerd door de opslaghuizen van de beroemdste Portmerken, karakteristieke gebouwen met rode daken die perfect in de omgeving passen.

Bezoek enkele van de meer dan 50 ondernemingen, waar in oude houten vaten de wijn langzaam rijpt. Maak gebruik van de gelegenheid om een wijnkelder te bekijken tijdens een rondleiding met gids. En proef dan ook de verschillende soorten Portwijn. Wij raden u een bezoek aan de wijnkelders van Taylor’s, Croft en Quinta do Panascal aan, drie van de oudste en meest gerenommeerde Portwijnproducenten. Dit bezoek zult u nooit meer vergeten.

Serra do GerêsSerra do Gerês
De Serra do Gerês, gelegen in een beschermd natuurgebied in Noord-Portugal, kan een ideale reisbestemming zijn voor een paar rustige vakantiedagen. De unieke landschappelijke schoonheid en het milde klimaat, maken de Gerês, zonder twijfel, één van de mooiste gebieden van Portugal. De verscheidenheid en hoeveelheid dieren en planten in deze omgeving, maken een unieke band met de natuur mogelijk die verrijkend werkt voor de hele familie.

Hier kunt u ook verschillende activiteiten beoefenen, zoals watersporten op het stuwmeer Caniçada of georganiseerde wandelingen met gids over de bergpaden langs weelderige begroeiing. Of u kunt de karakteristieke dorpen als Soajo of Lindoso bezoeken; het laatste heeft een indrukwekkend kasteel en beroemde gemeenschappelijke graansilo´s.

De Alto Minhoalto minho
Maak een boeiende reis door de gebergten Soajo en Peneda en bezoek de herdersdorpjes met hun traditionele wijsheden.

Volg de loop van de rivier Lima vanaf Viana do Castelo en u komt vanzelf bij het gebergte Serra do Soajo. Een alternatieve route steekt in Ponte da Barca de revier over naar Arcos de Valdevez en volgt de weg naar het noorden. Beide wegen leiden naar de bergen en het dorp Soajo, het beginpunt voor het verkennen van de cultuur, erfgoed en prachtige natuur in deze bergstreek.

Deze regio oogst al eeuwenlang waardering. In de 13e eeuw voorzag koning D. Dinis de plaatselijke bewoners van speciale rechten en verbood de adel om hier langer te verblijven dan “nodig was om een stuk brood aan de punt van een lans af te laten koelen” behalve in zijn aanwezigheid. Blijf zolang u wilt en geniet van het landschap, de cultuur en de smakelijke keuken, waarin de Vinho Verde een speciale plaats inneemt.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag: 
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel