Phu Quoc eiland

Phu Quoc is een sub-tropisch eiland in het zuiden van Vietnam.

Voor informatie zie ook onze web site  www.phuquoc.nl 

Gelegen in de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee. Phu Quoc wordt ook wel het smaragdeiland genoemd vanwege de natuurlijke schatten die op het eiland te vinden zijn. Zo vind je hier de mooiere stranden van Vietnam. Ook het binnenland is ongerept. Het district Phu Quoc van de Kiên Giang provincie bestaat uit het eiland en 21 aangrenzende kleinere eilandjes. Het eiland heeft een oppervlakte van 568 km² en telt ongeveer 70.000 inwoners. De hoofdplaats van het eiland is het aan de westkust gelegen Dương Đông. Daar bevindt zich ook de huidige luchthaven van Phu Quoc. Momenteel is een nieuwe internationale luchthaven in aanbouw.

Phu Quoc is vooral bekend om zijn natuurlijke schoonheden‚ zoals de onderwaterwereld. Het eiland is nog niet door het massatoerisme ontdekt. Er zijn meerdere vijfsterrenduikscholen. Vele duikplaatsen zijn nog niet verkend.

Daarnaast is het eiland voornamelijk bekend om zijn rijke visgronden‚ zwarte peper en de productie van uitmuntende vissaus‚ nuoc mam genoemd. Phu Quoc vissaus ruikt bijzonder goed omdat het is gemaakt van kleine vis ( ca som ) met een hoog niveau eiwit. Het eiland produceert jaarlijks zes miljoen liter vissaus.

Phu Quoc heeft een moesson klimaat. Er zijn twee seizoenen in het jaar: het regenseizoen (van juli tot en met oktober) en het droge seizoen (november tot en met juni). De gemiddelde temperatuur is 27˚C. Trips naar Phu Quoc kunnen het hele jaar worden gemaakt, maar de beste tijd is het droge seizoen wanneer de hemel blauw en altijd zonnig is.

Plaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel