Nice

niceNice, al sinds jaar en dag, dé ontsnappingsplek. Voor koningen, filmsterren en vermogenden. Maar eigenlijk allang voor iedereen op zoek naar een heerlijke plek dichtbij, met een prachtklimaat en een fantastische keuken. Een ideale bestemming voor een groepsreis!

Nice is o so nice. De befaamde plaats met het heerlijke mediterrane klimaat is al meer dan een eeuw een toevluchtsoord voor iedereen die wil ontsnappen aan de regen en dagelijkse besognes. Nice is niet goedkoop, maar ook niet zo duur als velen denken. En de laatste tien jaar stevig opgeknapt, de stad heeft een kostbare make-over gekregen die goed heeft gedaan.

Er is natuurlijk als eerste de zee. De meeste beroemde straat is de Promenade des Anglais die langs het hele centrum ligt. U heeft er een heerlijk zicht op de Baie des Anges, de ‘Baai der Engelen’. De kleur blauw van de zee is, met het juiste lichtinval, onvergetelijk. Nice is een stad met twee gezichten. Het centrum van Nice kun je gemakkelijk in tweeën delen: oud en nieuw. Het nieuwe gedeelte is voor het dagelijks leven: werken, winkelen en wonen. De hotels bevinden zich hier en de nieuwe, fraaie trams rijden er doorheen. Maar we zijn wel in Frankrijk: ook hier zijn volop restaurantjes en terrasjes. Toevalligerwijs ligt het grootste congrescentrum van de stad in het midden.
Vieux- Nice, de oude stad! Smalle straatjes, de bijna Italiaanse sferen met was uit de ramen en kleurrijke markten. Nice heeft dan ook duidelijk Italiaanse geschiedenis, en hoewel al lang en breed Frans (sinds 1860), merk je het in alles. Hoewel de Nicois vooral nicois zijn, een mengeling van deze twee landen, met hun eigen
dialect. Hier moet u dan ook heen als de zaken gedaan zijn… Voor een aperitief, de leukste knusse restaurantjes
en de meeste sfeer. In oud Nice verdwaal je door de vele straatjes, bekijk je kleine winkeltjes en koester je de schaduw als het warm wordt: de huizen zijn er vaak hoog, gebouwd om juist wat verkoeling te bieden. De winkels verkopen bakjes van olijvenhout, snerpende namaakkrekels of Marseillaanse zeep. Wijnwinkels, bakkers en slagers in overvloed. En kleine traiteurs, wijnbarretjes. Genoeg reden om er heerlijk even te verdwalen.

En uiteraard eet je. Drink je. Converseer je. Doe je zaken op zijn Frans. Want zo werkt het in dit land, aan de dis
word je pas echt getest. Het zal geen probleem vormen, de lokale keuken is Italiaans georiënteerd en overheerlijk.

Uiteraard heeft Nice nog veel meer te bieden. In de heuvels van de wijk Cimiez vinden we de Gallo-Romeinse
resten en twee topmusea: het Chagall Museum en het Matisse Museum (als u slechts tijd voor één heeft,
ga voor Chagall). Of ga naar een van de topevenementen die de stad biedt: het jaarlijkse Carnaval of het ontzettend leuke Jazz Festival, dat tegenwoordig in hartje stad wordt gehouden. Het geheel maakt Nice tot een
uitstekende bestemming waar je eigenlijk nooit kunt antwoorden of je voor business of pleasure komt…

Mocht u denken de stad al te kennen, er is veel veranderd de laatste jaren! Veel verkeer is uit de stad geleid,
er rijdt een fraaie nieuwe tram en de stad heeft als geheel een mooie nieuwe look. Zelfs het voetbalstadion
is geheel nieuw! (In verband met het EK in 2016.)

Nog even de stad uit?

1) St Paul de Vence. Beroemd en hoog gelegen kunstenaarsdorp, in de bergen achter Cagnes. Ommuurd, met volop winkeltjes en galerietjes. Picasso kwam er, en nog steeds worden er celebs gespot bij La Colombe d’Or, het legendarische (prijzige) cafe-restaurant. Wie slim is komt in de rustiger avond, en zit tussen locals
en toeristen op Cafe de la Place naast de jeu de boules baan. Bezoek vooral het nabijgelegen museum Fondation Maeght.

2) Monaco. Love it or hate it, maar nog steeds pleisterplaats van de jetset. Vergaap u aan enorme jachten, rondrijdende Ferrari’s, het casino en de paleizen van de Grimaldi’s. Je kunt er goed stappen, maar het kost een fortuin.

3) Antibes. Charmante badplaats met Picassomuseum. Leuk voor een middag en een mooie lunch.

4) Gorges du Verdon. Prachtige rondrit in het achterland in de Grand Canyon van Europa.

5) Ventimiglia. Iedere vrijdag markt, net over de grens. Veel namaakspul maar toch gezellig en toch net weer even wat anders met de heerlijke Italiaanse chaos.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel