Myanmar, een vooruitblik naar 2013

Myanmar blijft een van de meest ongerepte, authentieke, cultureel verrijkende en mysterieuze landen van de wereld. Het heeft een oppervlakte van 676.557 km2 ruim 2 keer de grootte van Groot-Brittannië. Het is het grootste land in Zuidoost-Azië met een bevolking van ongeveer 60 miljoen mensen.

Het land wordt beschouwd als een van de vreed­zaamste landen om te reizen in Zuid-Oost-Azië. Het heeft een onvoorstelbare rijkdom aan natuurlijke grondstoffen.

Myanmar is een prachtige en relatief nieuwe bestemming. En momenteel heel geliefd bij de ontdekkingsreizigers onder u. Het jaar 2012 is een jaar van groei voor de ontwikkeling van het toerisme geweest in Myanmar. De hogere vraag komt echter al snel tot uiting  in de hogere vraag prijzen van de accommodaties,  ook in combinatie met de lagere beschikbaarheid van kamers.

Ons advies voor reizigers die naar Myanmar wensen te vertrekken is om de drukste periodes te vermijden en bij voorkeur te reizen in de maanden van maart tot september.

Maart, april en mei zijn over het algemeen de beste maanden omin de noordelijke Shan-staat te verblijven. Breng een bezoek van twee dagen aan Bagan. Het is er droog en heet, gemakkelijk om rond te reizen, maar een enkele uurtjes verpozen aan het zwembad midden op de dag is aan te bevelen. Sluit uw ontdekkingsreis af met een strandverblijf aan Ngapali Beach, overigens na eerst voor een nacht bij een
gastgezin in Maung Shwe Lay te verblijven .

In juni, juli, augustus en september wordt het weer aanzienlijk aangenamer vantemperatuur. Dan koelt het af in Myanmar. In Yangon kan veel regen vallen. In Mandalay, Hispaw, Kyaukme, Bagan, Kalaw, Inle Lake regent het ook maar vallen vaak korte en hevige buien. Voor ons persoonlijk de perfecte tijd om te reizen.

 

Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel