Malta

Talrijke mediterrane beschavingen hebben Malta ingenomen, gekoloniseerd en geregeerd. Het verleden is gevormd door Phoeniciërs, Carthagers, Romeinen, Byzanthijnen, Noormannen, Aragonezen, de ridderorde van St. Jan, de Fransen en tenslotte de Britten. Zij hebben allemaal hun culturele stempel op Malta gedrukt en Malta gemaakt tot wat het nu is.

Dit eiland in het midden van de Middellandse Zee heeft slechts 400.000 inwoners en trekt het hele jaar door miljoenen bezoekers over de gehele wereld. Het weer is er altijd zacht, ongeacht de tijd van het jaar. ‘s Winters, wanneer de rest van Europa vecht tegen regen en soms bittere kou, zijn er in Malta vele bezienswaardigheden te bekijken of kun je gewoon lekker tot rust te komen onder een stralende zon.

Desondanks de kleine oppervlakte van Malta, telt de eilandengroep enorm veel kerken en kathedralen. Er zouden niet minder dan 360 kerken en kathedralen opgetrokken zijn. Wat opvalt is dat deze een zeer belangrijke rol spelen in het dagelijks leven van inwoners van Malta. De meeste inwoners van Malta zijn Rooms – Katholiek ( 98 % ). Sommige kathedralen hebben een enorm impact op het landschap en rijzen op als enorme bouwwerken boven de huizen van de inwoners.

Valletta, hoofdstad van Malta wordt ook soms de stad van de ridders genoemd door haar rijk verleden. Ze werd gesticht door de regerende Johannieter Orde. Valletta is een stad die gemakkelijk te bezoeken is dankzij haar eenvoudige infrastructuur en blokvormig stratenpatroon. Alle bezienswaardigheden zijn te vinden ronddom de hoofdas die dwars door Valletta loopt. Deze as is ook de “hoofdboulevard” van de hoofdstad waar zich de meeste winkels, restaurants en eethuizen bevinden.

Mdina, gelegen in het centrum van Malta wordt ook wel de “stille” stad genoemd. Mdina is gelegen op een225 meterhoog gelegen plateau en telt slechts 400 inwoners. De stad Mdina straal mystiek en rust uit. De stad kom je binnen via de stadspoort aangezien de stad ommuurt is. In de stad zie je duidelijk het verschil in huisvesting tussen arm en rijk. De rijke adel woonde in woningen die als paleizen werden opgetrokken. Je kan de stad rondlopen via kleine pittoreske steegjes. Mdina heeft tal van kerken, paleizen, musea, kloosters, de rijke gevels van de patriciërs en edelmannen te bieden. Op het einde van de hoofdas, krijg een mooi uitzicht op St-Pauls Bay en de Middellandse Zee. Mdina is vlot te bereiken met de wagen en het openbaar vervoer.

Marsa Xlokk is een zeer rustig en kalm vissersdorpje op Malta. Wil je het échte Malta verkennen en kijken hoe de visvangst verloopt, dan is Marsa Xlokk de ideale stopplaats. Marsa Xlokk is ook vlot met het openbaar vervoer te bereiken. In Marsa Xlokk is rust en charme troef. Als je de typische vissersbootjes met het “Oog van Horus” wilt zien ( zie foto ), is dit de aangewezen plek. Op zondagochtend is de wekelijkse vismarkt niet te missen.

Hagar Qim Tempelcomplex. Dit tempelcomplex is op een prachtige locatie gelegen tussen een mooi landschap en de zee. De tempel stamt uit de vroege steentijd. Het is een raadsel hoe deze vroegere bewoners iets dergelijks hebben kunnen bouwen zonder metalen hulpmiddelen en sterke kabels. In dit complex vallen twee grote rotsblokken op, de grootste is 4 m hoog en 7 m breed en 60 cmdik. Het gewicht is circa 20 ton. De voorgevel van Hagar Qim is niet alleen indrukwekkend door zijn grootte, maar ziet er ook nog eens mooi en harmonieus uit. Achter de ingang bevind zich de eerste tempelruimte. Hier staan verschillende altaren. Iets verderop staan nog twee altaren in de vorm van tafels die aan paddestoelen doen denken.

Blue Grotto of de blauwe grot is uitgehouwen door de golven en eigenlijk een zeegrot. Blue Grotto is gelegen in het zuiden van Malta. De blauwe grot is enkel te bereiken via kleine boten. Bij mooi weer geeft de grot een blauwe schijn.

Malta is een unieke bestemming voor een groepsreis of incentive. Laat u verwennen in een exclusief hotel, gun uzelf rust aan het zwembad of ontspan in het aangename zeewater aan een van de mooie stranden. Verken vele fantastische duikplekken rondom de aanwezige wrakken. Dwaal door de straten van de op de Werelderfgoed staande hoofdstad Valletta.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel