Malta en Gozo

Muurtjes van zandsteen en lange hagen van vijgcactussen tekenen zich af in het landschap. Vanaf elke heuvel strekt de onmetelijke zee zich tot de horizon uit. Gozo prikkelt de verbeelding door zijn fantastische kusten, grillig, omrande, azuurblauwe verten: kleine kreekjes, rode zandstranden, turkooizen baaien, majestueuze rotsen, vlaktes bezaaid met miniscule zoutpannen, steile kusten die loodrecht aflopen in het heldere water…. Zelfs een kleine wandeling, een kleine tocht voert u ver weg van de tijd.

Langs de steile kusten van Dwerja wedijvert het Azure Window, dat de komst van een uit de golven opgedoken reus schijnt te vieren, in schoonheid met een legendarische rots. Fungus Rock werd zorgvuldig bewaakt door de Maltezerridders. Er groeide namenlijk een waardevolle paddestoel, waarvan genezende en zinnenprikkelende eigenschappen de rechtvaardiging vormden voor de uitzonderlijke prijs ervan. Een boottochtje kan een ander fenomeen bieden: een opening in de rotswand leidt naar een binnenzee die precies uitmondt voor het Azure Window – een grandioos gezicht. Aan de andere kant vindt u de grot van Calypso, die het mooie rode zandstrand van Ramla l-Hamra domineert. Helder water en momenten van pure ontspanning wachten u ook aan de kust van Marsalforn of Xlendi.

Het eiland Gozo, gelegen naast kleine broer Comino en grote broer Malta is slechts 14 kmlang en 7 kmbreed. Het eiland is vlot te bereiken via het vasteland met de ferry’s. Dagelijks voeren er 2 ferry’s tussen Malta en Gozo. Je kan ook met de wagen de oversteek maken. De overzet duurt ongeveer 20 minuten en is de moeite waard als je van varen houdt. Vanuit de havenstad Mgarr Harbour op Gozo kun je vlot een taxi of bus nemen naar de verschillende bezienswaardigheden op Gozo.

De moeite waard om te bezoeken is de hoofdstad Victoria.( Rabat, wat betekent “Stad en is een oude Arabische naam ) Victoria, of Rabat, ligt beneden de Citadel, het ommuurde kasteelachtige gebied dat het eiland domineert. Om de ommuurde Citadel te bereiken met je wel een stuk klimmen. De Citadel is de moeite waard en bevat talrijke musea, een kathedraal, kanonnen, smalle steegjes… de Citadel biedt ook een mooi uitzicht over Gozo. Ook de moeite waard is de megalithische tempel te Ggantija. Deze zou opgetrokken zijn vóór de piramides van Egypte en Stonehenge. Het bouwwerk is vrij vervallen maar het is wel de moeite waard om te bezoeken omdat de plattegrond bestaat uit verschillende geometrische figuren. De tempel is vlot te bereiken via de wagen of openbaar vervoer.

U zult alle zwem- en duikmogelijkheden en de uitgebreide keuze aan watersporten niet leren kennen zonder Comino aan te doen. Hoewel dit eiland klein is, beschikt het over een hotel. Het wordt omspoeld door het fonkelende en heldere water van de Middellandse Zee: een echt natuurlijk zwembad, niet minder dan een magische plaats!

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel