Madeira

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust. Samen met Porto Santo en de zuidelijker gelegen Ilhas Desertas en de Ilhas Selvagens vormt het de archipel en autonome regio Madeira van Portugal. De Azoren hebben binnen Portugal dezelfde status.

De grootste stad op Madeira en tevens de hoofdstad van de autonome regio is Funchal. Madeira kent een zeer mild klimaat en is door de natuur, de vele bossen en bergen populair bij wandelaars en natuurgenieters. Omdat de kust voornamelijk uit steile rotswanden bestaat en zandstrand vrijwel niet aanwezig is, gaat Madeira niet gebukt onder massatoerisme. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong. De hoogste berg is de Pico Ruivo ( 1862 m ).

De bekendste specialiteit van Madeira is de versterkte wijn die ernaar genoemd is. Behalve door deze madera is het eiland ook bekend om de espada; een lange zwarte vis die op veel verschillende manieren bereid wordt.

De vele exotische bloemen die er in het wild groeien kenmerken het eiland zodanig dat Madeira ook wel het bloemeneiland wordt genoemd. Naast de Canarische Eilanden is Madeira de enige plek op de wereld waar de kanarie in het wild voorkomt.

Madeira zien en doen:
De natuur is de grote trekpleister van Madeira. Ook het klimaat, met het hele jaar door milde temperaturen en veel zon, is een pluspunt van het eiland. Natuurliefhebbers en zonaanbidders bezoeken Madeira om zich te laten overweldigen door wat het eiland te bieden heeft.

– Madeira heeft een interessante wijngeschiedenis, bezoek het Madeira Wine Museum in
Funchal en proef een heerlijk glaasje Madeira wijn.

– In Laurissilva zijn de levadas een aantrekkelijke bezienswaardigheid. Deze irrigatiekanalen, gebouwd door de eerste bewoners van het eiland, voorzien de akkers van het benodigde water. Wandelaars maken kennis met flora- en fauna die vrijwel nergens anders ter wereld te vinden is.

– In het Sacred Art Museum in Funchal zijn Vlaamse schilderijen, religieuze sculpturen en goudwerk te zien daterend uit de Gouden Eeuw, de tijd van rietsuiker productie op Madeira.

– Op 3 km van het centrum van Funchal ligt een botanische tuin van 35 duizend vierkante meter. Hier vind je meer dan 2000 verschillende soorten zeldzame en exotische planten.

Laat u door ons informeren over de mogelijkheden van een ( groeps )reis naar Madeira.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel