Ljubljana

In 1991 scheidde Slovenië zich af van Joegoslavië.

Het ligt aan de Adriatische kust tussen Oostenrijk en Kroatië.

Het land heeft vele mogelijkheden voor liefhebbers van buitensporten, zoals skiën, bergwandeling en raften. In de charmante hoofdstad Ljubljana is er voor elk wat wils te beleven. Aan de oevers van de Ljubljanica ligt een betoverende stad met een sprookjesachtig kasteel, pleinen vol bomen, glinsterende fonteinen en eeuwenoude gebouwen. Middeleeuwse huizen in tinten roze en geel. De architectonische werken van de lokale meester Jože Plečnik. Het symbool van de stad is de draak. Herkenbaar in de her en der terugkomende beelden van die draken.

De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag. Schuif aan voor een Sloveense maaltijd in een van de sfeervolle cafés aan de oevers van de Ljubljanica. De menukaart is getuige van een indrukwekkende geschiedenis, Oostenrijkse strudels, Italiaanse gnocci en Hongaarse goulash.

Aanrader: proef de lokale lekkernij, burek, een pasteitje met kaas, vlees en appel. In deze kleine en veilige stad kun je alles te voet doen. Een fiets is te huur voor 5 euro per dag. De beste reistijd is mei of oktober.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel