Lapland

Ruim 70% van Finland bestaat uit bos en 10% uit water (ijs in dit geval). Er wonen maar 17 mensen per km² en dus zijn er talloze ongerepte gebieden om van (gemotoriseerde) wintersport te genieten.

U verblijft in Saariselkä, een dorpje midden in de ongerepte natuur van Fins Lapland, hoog boven de poolcirkel. Vanuit uw hotel vertrekt u voor een aantal onvergetelijke excursies, zoals rendierrijden, husky-safari en snowshoe walking. Het prachtige besneeuwde heuvellandschap met zijn beboste hellingen en kale ronde toppen vormt het decor van dit winteravontuur!

Huskeys, Sauna en een “cold dip”. Na een korte rondleiding maakt u zelf een tocht per huskeyslee. We stoppen nog een keer voor een lekkere warme kop thee of koffie rond een kampvuur. In de middagmaken we een lunchstop bij een houten “Kota”. Deze lunch bestaat uiteraard uit Lapse specialiteiten zoals rendiervlees met aardappelpuree. Na de lunch worden we per bus naar ’s werelds grootste “smoke sauna” gebracht, een weldaad voor uw lichaam na deze koude en inspannende dag. Uiteraard mag een “cold dip” (een dip in een wak in het ijs) niet ontbreken!

Leven als en Lap. Met een snowscooter op weg voor een prachtige dagtocht door het ongerepte landschap. Tijdens deze tocht bezoekt u een rendierfarm, krijgt u les in ijshouwen, gaat u ijsvissen, bouwt u een iglo.  U eet in een Kota (een Lapse tent), waar een uitstekend diner wordt geserveerd.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel