Kopenhagen

kopenhagenKopenhagen is de stad van de Kleine Zeemeermin en de sprookjes van Hans Christian Andersen.

Deze sprookjes kleuren onze kindertijd. Andersen was een onvermoeibare reiziger die het hele land doorkruiste, van kastelen via kanalen naar havens en stranden.

Kopenhagen is een stad die al zo’n 1000 jaar geschiedenis schrijft. Met de oudste monarchie ter wereld heeft het prachtige koninklijke paleizen, zoals Amalienborg. De Rundataarn uit 1637 is zowel universiteitsbibliotheek, als kerk, als observatorium. Zeer de moeite waard om te bezoeken, zeker ook omdat het observatorium het oudste nog werkende observatorium van Europa is. Om deze en al andere bezienswaardigheden in één keer te overzien is de klim van de Vor Frelsers Kirke een must. De wenteltrap van deze zeventiende-eeuwse kerk loopt buiten de toren en geeft zodoende met iedere stap een prachtig uitzicht over Kopenhagen.

Een kwart van de Deense bevolking woont in Kopenhagen en de omliggende stadjes. Toch is de stad niet groot, zeker niet voor een hoofdstad en juist wel intiem. De bezienswaardigheden liggen dus ook dicht bij elkaar. Ondanks de beperkte omvang is Kopenhagen veelzijdig. Naast de rijke historie is het ook een moderne, trendy stad. Veel vooraanstaande merken op het gebied van mode, design en meubels komen uit Kopenhagen. Ook is de stad vele kunstenaars rijk. In de vrijstad Christiania zie je weer een hele andere kant van de stad.

Sinds 1970, toen een groep hippies zich er vestigde, bestaat hier een vorm van zelfbestuur en is het een plek met een heel eigen karakter geworden. De Denen staan bekend als het meest vriendelijke en open volk van Scandinavië. Een bezoek aan hun hoofdstad is natuurlijk niet compleet zonder een wandeling langs de haven waar het beeld de kleine Zeemeermin staat. Voor andere beeldende kunst kan je terecht in één van de vele musea die Kopenhagen te bieden heeft. Ook wat betreft winkelen en uitgaansgelegenheden doet de stad niks onder voor een echte Europese hoofdstad.

De cafés in Kopenhagen zijn trendy ontmoetingsplaatsen die in het weekend wat later op de avond zomaar kunnen veranderen in bars of clubs met dansvloer en DJ.

Kopenhagen is zowel een vlieg- als busbestemming want de afstand is relatief dichtbij.

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel