Istrië

Latijnse invloeden van over zee en de Slavische invloeden van het achterland.
Op dit schiereiland in de Adriatische Zee ontmoet het mediterrane klimaat het landklimaat. Ideale omstandigheden.

De steden aan de kust herbergen prachtig mooi historisch erfgoed. In Pula bouwden de Romeinen in de eerste eeuw een theater uit kalksteen en een triomfboog in de oude stad. De Byzantijnen bouwden in Porec in de zesde eeuw de Eufrasius basiliek.

Maar Rovinj is één van de mooiste steden aan de kust is vanwege haar specifieke vorm en prachtige natuur in de omgeving. Gegroeid op de traditie van vissersstadje onder het beschermende oog van St. Eufemia en met het unieke bootje “batan” en de herkenbare liederen “bitinade”, hebben vele kunstenaars haar schoonheid geëerd en hier de mooiste motieven geschilderd om die vervolgens tentoon te stellen in Grisija – de straat van de kunstenaars.

Rovinj biedt talloze mogelijkheden – wandelingen in de prachtige natuur, recreatie en sport, ontdekken van verborgen schatten, cultuurerfgoed, archeologische vindplaatsen, het proeven van delicatessen maar vooral, aangenaam vakantie vieren in veel tophotels en toeristenresorts.

Deze stad van belevenissen, Venetiaanse architectuur en harmonie van kleuren, prachtige landschappen, gezelligheid, muziek en zang, is in 2008 met de titel “kampioen van Kroatisch toerisme bekroond”.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag: 


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel