Istanbul

Istanbul is een magische bestemming. De metropool van 13 miljoen inwoners op de grens tussen Europa en Azië heeft een boeiende geschiedenis.

Istanbul staat voor de beleving van oude beschavingen terwijl je als reiziger ook een inkijk krijgt in het allernieuwste van onze moderne tijd. Istanbul is de hoofdstad geweest van drie van de grootste rijken uit de geschiedenis: het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk.

De uitzichten over de Bosporus, die het Aziatische van het Europese deel van elkaar scheidt, zijn ronduit overweldigend te noemen. De oude kern van de stad ligt in Europa, maar eenmaal op citytrip in Istanbul, wordt duidelijk dat je deze stad met geen enkele andere Europese stad kunt vergelijken. Er is niet één stad die aan de bedrijvigheid op straat in Istanbul kan tippen. De stoepen zijn bezet door schoenpoetsers, parfumverkopers, kraampjes met mosselen, ringen, sesambroodjes, fruit, vis, noten, maïskolven, speelgoed, elektronica en nog veel meer. Het leven staat hier niet stil!

Istanbul is een wirwar van steegjes, brede boulevards, historische paleizen, tuinencomplexen met fonteinen, overdekte winkelcentra en uiteraard tal van moskeeën in de meest uiteenlopende kleuren en formaten. Het is ook een luidruchtige stad. De stad komt in de vroege ochtend tot leven na de eerste oproep tot het gebed, die vanaf alle minaretten wordt uitgeroepen.

De Grand Bazaar is voor velen het hoogtepunt van een reis naar Istanbul. Wie een bezoek aan de stad brengt, mag dit niet missen. De Grand Bazaar is namelijk een van de grootste markten ter wereld. Uren winkelplezier gegarandeerd! Verder is ook de architectuur een grote trekpleister. Gebouwen als de Aya Sofia, de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis spreken al eeuwenlang tot de verbeelding.

Istanbul is geen stad die je op een citytrip van drie dagen helemaal kan bekeken hebben. De stad heeft zoveel te bieden dat als je de stad op korte tijd wilt verkennen, het al gauw te veel zal worden.
Istanbul is de grootste stad van Turkije en heeft de grootste haven, hoewel het al meer dan tachtig jaar niet meer de hoofdstad is. Het is wel de culturele hoofdstad van Turkije en de plaats van herkomst van de (volgens de plaatselijke bevolking) ‘beste voetbalclub ter wereld’, Galatasaray.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel