Heidelberg

Ieder jaar opnieuw laten miljoenen gasten overal ter wereld zich door de jonge stad met de lange geschiedenis inspireren.

Maar in de oudste universiteitsstad heeft ook de wetenschap altijd haar eigen, markante rol gespeeld en Heidelberg wordt beschouwd als een van de beste wetenschapscentra van Duitsland. Romantisch en idyllisch, kosmopolitisch en dynamisch – moeiteloos verenigt Heidelberg zogenaamde tegenstellingen: mythe en moderne tijd.

Hoog boven de oude stadswijk torent het wereldberoemde Heidelberger kasteel. Wandelend over de Philosophenweg met een prachtig uitzicht op de stad hebben in vervlogen tijden dichters, denkers en geleerden zich al laten inspireren. In de oude stadswijk komt het verleden tot leven, in de zijstraten wachten historische en moderne kostbaarheden erop ontdekt te worden.

Hoog boven de steegjes en de schilderachtige daken van de oude stadswijk rijst, op het terrein van een middeleeuws burchtcomplex, majesteitelijk de ruïne van het Heidelberger kasteel. Hier vindt men nog architectonische overblijfselen uit de gotische en de renaissance periode. Bezienswaardig zijn ook de kasteeltuin, het Große Fass (het grootste wijnvat ter wereld) en het unieke Apothekenmuseum.

De oude stadswijk met zijn talrijke steegjes straalt een romantische charme uit. De Hauptstraße wordt beschouwd als een van de mooiste voetgangerszones en winkelmijlen van Europa en in de studentenstad is de jonge scène met cafeetjes en bars overal present. Een deel van de stadsmuur is als middeleeuwse brugpoort behouden gebleven. De voorgangers van de huidige Alte Brücke waren van hout gemaakt. Omdat zij steeds door hoog water, ijs of brand vernield werden, liet keurvorst Karl Theodor de huidige stenen brug bouwen (1786-1788).

Op 24. Juni 1712 werd de eerste steen gelegd voor de oudste universiteit van Duitsland, het gebouw van de huidige “Alte Universität”. Een geliefd plekje is de “Löwenbrunnen” op het voorplein. In de studentenkerker achter de universiteit moesten de studenten van 1778-1914 hun straf voor begane overtredingen uitzitten.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel