Dubrovnik

Dubrovnik, in het uiterste zuiden van Kroatië, is het voorbije decennium op toeristisch vlak aan een ware opmars begonnen. De stad wordt niet voor niets de parel aan de Adriatische Zee genoemd.

Hoewel nog enkele restanten van de Joegoslavische burgeroorlogen te zien zijn, primeren de inspanningen van de bewoners om de stad opnieuw zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dubrovnik is die inspanningen meer dan waard want de stad heeft zoveel te bieden dat enkele dagen ongetwijfeld te kort zijn om haar ziel te ontdekken.

De stad Dubrovnik gonst het hele jaar door van de drukte. De verbazingwekkende pracht van de met marmer geplaveide straten van de Oude stad is alleen te vinden binnen de stadsmuren. Het is altijd erg druk op de pleinen, in de kleine straatjes, de cafés en bars. De schone stranden en het kristalheldere blauwe water buiten de stadsmuren van Dubrovnik zorgen het hele jaar door voor een geweldige ervaring.

De stad ligt onder de berg Srdj. Dubrovnik wordt als een van de mooiste steden van de Adriatische kust beschouwd en daarom de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd. De oude stad van Dubrovnik staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad heeft ongeveer 55000 inwoners, wat betekent dat er ongeveer 150 mensen per vierkante kilometer wonen.

Het gebied om Dubrovnik heeft een typisch mediterraan klimaat: milde, vochtige winters en droge warme zomers met veel zon (gemiddeld 2600 zonne-uren per jaar). De gemiddelde temperatuur in de zomer is 25°C, de temperatuur van het zeewater is nauwelijks lager: 21°C. De mistral zorgt vaak voor verfrissing en is de voorbode van warme dagen. Ook in het voor- en na seizoen is de temperatuur aangenaam: in september gemiddeld 25 graden en in mei en oktober ligt het gemiddelde doorgaans boven de 20 graden.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel