Dresden

Dresden wordt ook wel het Florence aan de Elbe genoemd. De stad mag zich verheugen op een redelijke hoeveelheid toeristen, die verspreid over het hele jaar de weg naar Dresden weten te vinden.

Veel toeristen zijn afkomstig uit andere streken in Duitsland. Onder de Nederlanders geniet Dresden ook van een toenemende populariteit. Mensen die Berlijn, Wenen en Praag al een keer gezien hebben die zien in Dresden een leuk alternatief. Dresden heeft een eigen internationale luchthaven, Dresden Airport. Jaarlijks passeren hier ongeveer 2 miljoen passagiers. Het gaat vooral om binnenlandse vluchten.

Dresden ligt aan rivier de Elbe. Deze rivier ontspringt in het Reuzengebergte en behoort tot de belangrijkste rivieren van Midden-Europa. De Elbe stroomt door Dresden heen. De rivier scheidt de belangrijkste stadsdelen Altstad en Neustad. Aan de oevers van de Elbe worden regelmatig festivals en andere festiviteiten georganiseerd. Met name in de zomer is de noordelijke oever van de Elbe regelmatig een druk bezocht stukje van Dresden. Bij extreem warm zomerweer zie je hier ook wel eens mensen baden in de rivier. Dat de Elbe niet alleen goede dingen met zich meebrengt blijkt uit de overstromingen in augustus 2002. Door zware regenval ontstond er hoogwater, waarna het water de straten van Dresden instroomde. De overstromingen hebben voor een schadepost van honderden miljoenen euro’s in Dresden alleen al veroorzaakt. Volgens de kenners komt dergelijke regenval slechts eens in de honderd jaar voor.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel