Corsica

Velen onder u hebben dit jaar de start van de Tour de France op televisie gevolgd. De tour karavaan was drie dagen te gast op het Franse eiland Corsica. De beelden van de ruige natuur, de stranden en al het moois zijn de hele wereld over gegaan.

Corsica ligt ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië. Het is een bijzonder aantrekkelijk eiland en velen hebben hun hart aan dit eiland verpand. Is het niet om de heerlijk ruikende maquis, dan is het wel om de natuurlijke schoonheid. Niet voor niets wordt Corsica lle de Beauté ( het eiland van de schoonheid ) genoemd.

De natuurlijke schoonheid van Corsica is vooral terug te vinden in de diversiteit. Men noemt Corsica ook weleens “Frankrijk in het klein”. Bezoek de krijtrotsen van Bonifacio in het uiterste zuiden van Corsica. Staande op de citadel heb je een prachtig overzicht over de Lavezzi eilandjes en de kustlijn van Sardinië. Of over de rode rotspartijen ” Les Calanche ” en het gebergte in de omgeving van o.a. Porto waar Scandola ( UNESCO erfgoed ) ligt, adembenemend mooi. De hoge bergtoppen, waar zelfs in de winter geskied kan worden, maar ook de stranden, lang en uitgestrekt of opgesloten in een baai waar het heerlijk snorkelen is.

hotelbelPlaats hier uw ( aan ) vraag:
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel