Cluj – Napoca

Aan de vele namen die de stad in zijn lange verleden heeft gehad is de invloed van de verschillende heersers af te lezen. “Napoca” was de naam die de Romeinen na de verovering in de 2de eeuw a. D. van Dacia (inderdaad de naam van een populair Roemeens automerk!) aan de stad gaven. De Hongaarse stammen die in de 9de eeuw Transylvanië binnendrongen doopten haar om in “Kolosvár”.

“Saksen” uit het zuidelijk gedeelte van de Moezel, die als “gastarbeiders” welkom werden geheten als verdedigers van de grenzen tegen de Tataren in ruil voor wat privileges noemden haar: “Klausenburg “. Onder Ceausescu’s regime werd het “Cluj-Napoca”, om de Romaanse afkomst te benadrukken en zich tegelijkertijd af te zetten tegen de grote Hongaarse minderheid. Tegenwoordig zegt elke Roemeen “Cluj”, en elke Hongaar “Kolosvár”!

Cluj is een levendige stad met ca. 350.000 inwoners, hoofdzakelijk bestaande uit Roemenen, een grote Hongaarse minderheid en een relatief kleine minderheid Roma. Van de Duitse “Saksen” die aanvankelijk een substantieel onderdeel van de bevolking uitmaakte, zijn de meesten na de val van de muur weer naar “huis” gegaan. Cluj is een van de zeven burchtsteden (“Siebenbürgen “) en feitelijk de hoofdstad van Transylvanië.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel