Cambodja, home stay Tonlé Sap


Kompong Khleang ligt op 45 km van de stad Siem Reap in Cambodja.
Dit afgelegen gebied is bezaaid met houten huizen die zijn gebouwd op 10 meter hoge palen, in het natte seizoen in het water en in het droge seizoen in de uiterwaarden van de rivier.

Er komen hier nauwelijks toeristen. Uw reis begint met een rondvaart in een houten boot over de rivier naar Tonlé Sap. Aan beide oevers van de rivier drijven huizen op het water.

Uw bestemming – een van de drijvende huizen waar u de nacht doorbrengt bij een lokale familie thuis. U krijgt de gelegenheid om de familie kok te helpen met het bereiden van  Khmer maaltijden. U bent getuige van de verkoop van de bereide gerechten in de winkel van de familie. De kinderen en vrouwen van de vissers stoppen bij de winkel voor het kopen van eetwaren en specerijen.  U ervaart en beleeft het leven op en rond het water.

De volgende morgen gaat u mee uit vissen. U brengt uw vangst  naar de vismarkt waar de vissers hun vis verkopen aan de handelaars.

Voor u het weet komt alweer een einde aan deze unieke authentieke ervaring.

Breng een bezoek de beroemde Crab Kep’s Market en Rabbit Island.
Begin de dag met een bezoek aan de bijzonder druk bezochte  krab markt Kep, bekend om het zoetste krabvlees in heel Cambodja.

Hop op een lokale boot voor een 30-minuten durende oversteek naar Rabbit Island (Koh Tonsay). De afgelegen witte zandstranden en met wuivende palmbomen wachten op u.

Als de zon ondergaat over de Golf van Thailand keert u terug naar Kep.

Door oorlogsgeweld in Zuidoost Azië is Cambodja internationaal heel lang geïsoleerd geweest van de buitenwereld. Daarin is sinds 2003 verandering gekomen. Het land kent een bijzonder groot aanbod aan culturele en historische bezienswaardigheden. Een heel bijzondere bestemming dus voor de ontdekkingsreizigers onder ons.

Cambodjanen zijn bijzonder gastvrije mensen voor toeristen en zijn bovendien enorm trots op hun culturele erfgoed. Wij laten u kennismaken met een relatief onbekende bestemming die voor ontdekkingsreizigers een walhalla is van onbetreden paden.

Een rondreis  is perfect te combineren met Laos of Vietnam. Met een stedentrip Ho Chi Minh City. Of een afsluitende strandvakantie op het exotische eiland Phu Quoc, zo’n 45 km uit de Cambodjaanse kust.

 

Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel