Boekarest

Boekarest is betoverend. De combinatie van eeuwenoude kerken en moderne gebouwen laat zien dat de Roemeense hoofdstad met de tijd meegaat. Ondanks bombardementen in de tweede Wereldoorlog, verwoestende aardbevingen en een bloedige revolutie die het einde betekende van het tijdperk Ceausescu – ademt deze stad een toekomstdroom.

Met name in de winter is deze stad fascinerend. Dan is er schaatspret op het bevroren meer en is de stad bedekt met een dik pak sneeuw. Boekarest kent een levende muziekscene, van traditionele Roemeense muziek en zigeunerstrijkjes tot jazz. In veel cafés is ’s avonds livemuziek te horen.

Een aanrader is een bezoek te brengen aan een balletvoorstelling in de Nationale Opera. Of een bezoek aan het eiland in het Snagov meer. In een klooster bevindt zich de graftombe van Dracula. Voor een mengelmoes van bouwstijlen is een bezoek aan Stravropoleos kerk aan te bevelen. Gebouwd in 1724 door een Griekse monnik, werd het bouwwerk door de Roemeense architect Ion Mincu gerenoveerd in 1899. Imponerend zijn de kroonluchters in het parlementspaleis. Lichtbronnen van meer dan twee en een half duizend kilo per stuk.

Het openbaar vervoer is goedkoop maar niet al te best. De metro is het beste vervoermiddel om alle imposante gebouwen te bekijken.

Boekarest is een van de goedkoopste hoofdsteden van Europa.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel