Boedapest

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVoor sommigen is het liefde op het eerste gezicht, anderen gaan pas na een wat langer verblijf van Boedapest houden. Maar iedereen is het er over eens dat Boedapest één van de mooist gelegen steden ter wereld is.

Deze grote metropool met twee miljoen inwoners wordt door de Donau in tweeën gedeeld. Gaat u met de rivier stroomwaarts dan rijzen op de rechteroever de heuvels van Boeda op en ziet u aan de andere kant het vlakke Pest op de linkeroever. Het panorama langs de Donau is door de UNESCO op haar Werelderfgoedlijst geplaatst. Als u in de avonduren de verlichte stad ziet, dan begrijpt u meteen waarom.

Deel twee van een bezoek wordt wandelend doorgebracht in de middeleeuwse burchtwijk, langs de historische Matthiaskerk, het fraaie Vissersbastion en het imposante koninklijke paleis. De metro bracht ons aansluitend naar het Heldenplein, een indrukwekkend openlucht museum, getuige van een veelbewogen Hongaarse geschiedenis. Na een verfrissend drankje op het terras van het fameuze restaurant GUNDEL gaan wij, met de oudste metro op het Europese continent, op weg naar het hotel voor de nacht, het SOFITEL BUDAPEST CHAIN BRIDGE . Gelegen in het centrum van Boedapest, aan de Donau-oever met een adembenemend panorama over de Kettingbrug en over Boeda. Voor het diner was onze keuze gevallen op het hippe & trendy boot-restaurant SPOON, met een vooral ’s avonds, bijzonder uitzicht over de feestelijk verlichte stad. Genieten van een zeer smaakvol diner op het dakterras van de boot. Natuurlijk met een glas heerlijke Hongaarse wijn.

Heel indrukwekkend is het bezoek aan het imposante parlementsgebouw, gevestigd op de linkeroever van de Donau. Het is het duurste gebouw dat ooit in Hongarije is gebouwd. Het resultaat is er dan natuurlijk ook naar. Een uniek panoramisch uitzicht over de gehele stad krijg je voorgeschoteld vanaf de Gellértheuvel. Met overtollige Hongaarse Florints brengt u nog een kort bezoek aan de markthal voor het kopen van soevenirs.

De restauratie van dit historische koffiehuis NEW YORK CAFÉ – eertijds een ontmoetingsplaats van schrijvers, kunstenaars en de culturele elite uit de tijd van de Habsburgse Dubbelmonarchie – nam vele jaren in beslag. Men is er uiteindelijk op verbluffende wijze in geslaagd het gebouw zijn oorspronkelijke grandeur terug te geven. Het monumentale pand is na een jarenlange verbouwing herschapen in een smaakvolle combinatie van de flamboyante stijl van weleer met de moderne hedendaagse kunst en cultuur. In een combinatie van een exclusief restaurant met bovenliggend hotel. Na een smaakvolle uitgebreide lunch werd de terugweg ingezet naar de luchthaven. Een enorme ervaring rijker. Want dat wat deze stad te bieden heeft was op zijn minst verrassend en totaal onverwacht te noemen. Een aanrader als korte citytrip of groepsreis van formaat met veel hoogtepunten van vooral historisch en culturele aard.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw aanvraaghotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel