Bilbao

bilbao-2De Basken staan bekend als een trots, hardwerkend en zeer vriendelijk volk. Bilbao is een stad die reeds sinds 1300 bestaat maar zich vooral de laatste jaren ontwikkeld heeft op cultureel gebied met het Guggenheim museum als grote voorloper.

Daarnaast is Bilbao ook bekend om haar gastronomie. Van Michelin sterren restaurants tot de gezellige bars waar je tapas kunt eten, of zoals de Basken ze noemen: pintxos.

 Bilbao, gesitueerd aan de Golf van Biskaje in het noorden van Spanje, is een van de welvarendste steden van Spanje. De stad heeft ca. 350.000 inwoners, maar de metropool Bilbao, het economische en industriële centrum van Baskenland, heeft ongeveer een miljoen inwoners. Architectuur, traditie, cultuur en gastronomie zijn enkele steekwoorden die de stad kenmerken. Al deze kenmerken zijn een ideaal uitgangspunt voor een afwisselend verblijf!

De luchthaven is gelegen in Loiu, wat op circa 15 kilometer van Bilbao verwijderd ligt. Reken op circa 20 à 30 minuten reistijd per bustransfer. Een taxi kost circa 25-30 Euro vanaf de luchthaven naar Bilbao.

Bilbao heeft een vochtig zeeklimaat met zachte temperaturen gedurende het hele jaar. ‘s Winters ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 13ºC, in de zomer rond de 25ºC. De meeste neerslag valt in de herfst en winter.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel