Bali, Lombok en de Gili’s

Droomeilanden

Het Indonesische Bali heeft de ontdekkingsreiziger ontzettend veel te bieden. Schitterende zonsop- en ondergangen, helderblauwe zee, ongeëvenaarde natuur, spectaculaire rijstvelden, vriendelijke en gastvrije Balinezen. Er is voor elk wat wils op Bali. Voor liefhebbers combineren wij de hoogtepunten van Bali in een rondreis begeleid door de beste Nederlandstalige gidsen van het eiland. Met als ontspanningsmoment een aantal dagen strandvakantie. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van een droomvakantie op dit wonderschone eiland.

Ontdek en beleef de oneindige historische, culturele, religieuze en artistieke rijkdommen van deze parel in de Indische Oceaan.

• Bali is een perfecte mix van een moderne en traditionele wereld……
• je kunt er genieten van een breed scala van watersport, themaparken en attracties
• je kunt er verblijven in de mooiste hotels en resorts met alle mogelijke faciliteiten
• en laat je verwennen en verassen door de lekkerste Oosterse maaltijden

Geniet van elk moment van een verblijf in een adembenemende ambiance.

Bali Highlights
• Oberoi – Seminyak: shopping area bij uitstek, van hip & trendy tot traditioneel houtsnijwerk
• Kuta Beach – drukke badplaats, bruisend nachtleven vooral bekend bij Australiërs
• Jimbaran Bay – voor de mooiste zonsondergang van Bali en spotgoedkoop “seafood” met je voeten in het zand!
• Gunung Agung – Bali’s letterlijke hoogtepunt is deze 3142 meter hoge vulkaan
• Ubud – relaxed kunstenaarsstadje vol galeries, markten, terrassen en meest smaakvolle restaurants!
• Raften – onder begeleiding van ervaren instructeurs maakt u een 12km lange tocht in een rubberen boot door de jungle & langs vele watervallen.
• Uitstekende duik- & snorkelmogelijkheden bij de vele koraalriffen
• Padiwalk – wandeltocht, net na zonsopgang door de rijstvelden rondom Ubud

In de jaren ’90 werd Lombok aangeprezen als “het nieuwe Bali”. Die ontwikkeling kwam tot stilstand door een religieus conflict op het eiland. In 2000 gingen christenen en moslims elkaar te lijf. Duizenden mensen vluchtten en toeristen bleven weg. De terroristische aanslagen op buureiland Bali hebben het toerisme naar Lombok ook geen goed gedaan.

Mataram is de hoofdstad van Lombok. Het ligt aan de oostkust en net ten noorden van de stad vind je de belangrijkste toeristenstranden, rond het plaatsje Senggigi. Na de onlusten van 2000 waren deze stranden vrijwel verlaten. Slechts heel langzaam krabbelt het gebied weer op. Twee kilometer ten zuiden van Senggigi staat een kleine hindoeïstischetempel, Pura Batu Bolong. De tempel ligt op een rots (batu) met een gat (bolong) erin. Op een uitstekende rotspunt staat de troon van Brahma, de god van de schepping.

Aan de zuidkust van Lombok ligt Kuta Beach, maar dit plaatsje en de stranden lijken in de verste verte niet op het Kuta van Bali. Het Lombokse Kuta is nog nauwelijks toeristisch ontwikkeld. Wel is ook dit een geliefde plek voor surfers.
In de buurt liggen enkele traditionele dorpen.

De Gili Islands zijn een eilandengroep die bestaat uit de eilanden Trawangan, Meno en Air. De eilanden hebben allemaal prachtige witte stranden en zijn omringd door helder water met mooie koraalriffen. Je kunt hier het gehele jaar door duiken. Het onderwaterleven zal duikers betoveren.

De Gili Islands liggen tussen Bali en Lombok. Een verblijf op de Gili eilanden is perfect te combineren met een ontdekkingsreis over deze eilanden.

De meest voor de hand liggende bezigheden tijdens een verblijf zijn duiken, snorkelen, vissen, watersporten, zwemmen en bovenal genieten van zon en strand. Je kunt het gehele jaar door duiken, maar de beste periode is van april t/m augustus. Terwijl het regenseizoen (december – maart)het beste seizoen is om manta’s te zien. In deze periode regent het voornamelijk ’s avonds op de Gili’s.

Hoewel je voor de natuur onder water naar Gili reist, is er boven water ook genoeg te zien. Overdag is het warm en dan is alles rustig, maar vroeg in de ochtend is de natuur prachtig.De opkomende zon is net goud en je ziet allerlei aparte en zeldzame vogels. Je loopt in anderhalf uur het eiland rond, een goed begin van de dag. Ben je niet zo’n vroege vogel, dan is een wandeling bij zonsondergang een goed alternatief. De sfeer op het eiland is erg relaxed. Er zijn geen auto’s, brommers of ander motorvoertuigen. Als je ergens naar toe wilt doe je dat lopend of je huurt voor een habbekrats een fiets. Je kunt ook met paard en wagen de boel gaan verkennen. Wel van te voren even een prijsafspraak maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Afdingen hoort er een beetje bij. Voor het huren van fietsen kun je uur- dag- en weekprijzen afspreken.

Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen ”


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel