Australië, ideale bestemming ver weg

Australië behoort tot het kleinste continent ter wereld, Oceanië. Dit deel van de wereld bestaat naast Australië ook uit Nieuw-Zeeland en een aantal kleine eilanden. Sinds 1901 is Australië zelfstandig onder het Britse rijk.

Het land heeft meerdere klimaten en tijdzones. De meeste steden liggen in het zuidoosten van Australië. Hier ligt ook de relatief kleine hoofdstad Canberra. Er leven in Australië ongeveer 22 miljoen mensen. In een land bijna 180 keer groter dan Nederland. Het land is zeer dunbevolkt, u vindt hier rust en ruimte en een schitterende natuur waaronder talloze Nationale Parken. Het grootste deel van de bevolking leeft in de steden.

Toeristische bezienswaardigheden zijn o.a. het grootste koraalrif ter wereld, nl. The Great Barrier Reef en de grote, rode rots in het midden van Australië, nl. Uluru (Ayers Rock). Daarnaast zijn de steden Sydney en Melbourne populair.

Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen omgekeerd aan die van ons. Het land kent verschillende klimaatzones.  Zo kunt u het zuiden het beste bezoeken tijdens onze winter. De beste periode voor een bezoek aan het noorden van Australië is in onze zomermaanden.

Plaats hier uw ( aan ) vraag: Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel