Adelijk vermaak

B-Thorn_2011-7345Vergaderen doen we veel en vaak in Nederland. Vaak noodzakelijk maar kan het ook een keer in een ontspannende  sfeer? Jazeker, dat kunnen wij voor u organiseren.

Een relatie dag, productpresentatie, veranderingsproces of personeelsfeest? Vergeet de peptalks, hete kolen en knuffelsessies. Luister het evenement op met een roofvogelworkshop! Na het zakelijke deel van de dag gaat u valkenieren en de intense emotie proeven en beleven tijdens de omgang met de roofvogels.

Om in de sfeer te blijven doen wij ook nog een wijnproeverij en een afsluitend culinair hoogtepunt in de vorm van een 5- gangen menu. En dit alles in de ambiance van het Limburgse witte stadje Thorn. Het zakelijke met het aangename combineren. Wat wilt u nog meer…….

De deugden van Thornthorn 1
Het arrangement ademt het goede leven van de hoog adellijke Stiftdames uit het vroegere vorstendom Thorn. De stiftdames waren goed bekend met wijnen en als vrije-tijds besteding werd de valkerij bedreven. Voor de adel was de valkerij eeuwen lang een statussymbool.

Het door vele toeristen bezochte witte stadje Thorn heeft een rijke geschiedenis, die terug gaat tot het einde van de 10e eeuw. In de loop der tijd ontwikkelde zich een miniatuurvorstendom onder leiding van een abdis en 20 adellijke klooster- of stiftdames. Het staatje had een eigen rechtspraak en sloeg een eigen munt. In 1794 kwam hieraan met de komst van de Fransen een einde.

In die tijd kreeg Thorn zijn kenmerkende witte kleur. Nadat de adellijke dames vluchtten, voerden de Fransen een belasting in op basis van de omvang van de ramen. De arme bevolking, vaak wonend in grote panden, voorheen toebehorend aan rijke lieden, kon deze niet opbrengen. Om de hoogte van de belastingaanslag te beperken, metselde men de ramen dicht. Met het doel de bouwsporen (“littekens van de armoede”) te verbergen, werden de huizen wit gekalkt.

Adellijke Roofvogel Workshopthorn 3
Wilt u ook eens oog in oog staan met een roofvogel? Tijdens onze roofvogel workshops kunt u kennismaken met alle facetten van de valkerij. Hoe bouwt u contact op met de vogels, hoe verzorgt en traint u deze roofdieren?

Het arrangement ademt het goede leven van de adel. Liefhebbers van wijn en spijs en als vrije-tijds besteding werd de valkerij bedreven. Voor de adel was de valkerij eeuwen lang een statussymbool. Natuurlijk kan iedereen meedoen met de onze valkerij arrangementen; stads- en buitenmensen, roofvogel- en natuurliefhebbers, vogelaars en jagers.

Vroeger was de sport voorbehouden aan de adel, vandaag kan iedereen die de tijd en de passie heeft de oude valkerij technieken leren. Tijdens de workshop leren we u de omgang met de basis principes van de valkerij en geven we u een voorproefje van de intense emotie van het valkenier zijn.

Wijngoed ThornPICT0142
Bij het proeflokaal van het Wijngoed Thorn, gevestigd in het centrum van het witte stadje ontvangen we u met koffie en vlaai. U krijgt uitleg over de valkerij en de adel om vervolgens zelf te ervaren waarom de Stiftdames zo verslingerd waren aan deze sport. U krijgt een uil of valk op de valkeniershandschoen en gaat vervolgens ook zelf met de roofvogels en uilen vliegen. Dit uiteraard onder deskundige leiding van een meester valkenier.

Na afloop van deze adellijke inspanning maakt u in de wijnproeverij kennis met drie karaktervolle Thornse wijnen. Pinot Auxerrois, Pinot Gris en Dornfelder. Bent u onder de indruk van de fijne afdronk kunt u natuurlijk altijd een flesje mee nemen voor thuis.

Inmiddels hongerig geworden is het tijd voor de derde van de drie deugden van Thorn, een Stiftelijk 5 gangen diner. Een verrassingsmenu met streek- en seizoengebonden producten in de geest van het vorstendom Thorn. De chef bereidt dan geheel naar eigen wijze een amuse, voorgerecht, een tussengerecht, 3 verschillende hoofdgerechten bestaande uit vlees en vis en supplementen en een overheerlijk dessert.

U Mundu, jouw wereld. Beleven is leven.

www.valkenieren.nl

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel
Volg de instructies bij “Niet zoeken maar vragen “.


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel