Praag

Vanaf de 9de eeuw toen de eerste nederzettingen werden gevestigd vanaf de Hradcany burcht en Vysegrad is Praag een zich door de eeuwen heen ontwikkelend architectonisch juweel. Er is waarschijnlijk geen enkele Europese stad die op zijn grondgebied zoveel verschillende stijlen herbergt – Gotiek, Renaissance, Barok, Art Nouveau en Tsjechisch Modernisme.

Wie Praags schitterende profiel ziet dat zich vroeg in de ochtend of tegen zonsondergang tegen de hemel afsteekt, waant zich in een sprookjeslandschap. Weelderigheid was al het architectonisch standaardideaal in de dertiende eeuw, toen de stad de hoofdstad was van het middeleeuwse Bohemië. In de veertiende eeuw was het de hoofdstad van het Heilige Roomse Rijk, en na Rome en Constantinopel de grootste stad van Europa.

De volgende eeuw vormde het begin van 400 jaar Habsburgse overheersing. De Renaissance en Barokke meesterwerken op architectonisch gebied, de Karelsbrug, het Wallenstein Paleis en het Belvedere Zomerpaleis stammen uit deze periode.

Praag is eveneens beroemd om zijn culturele leven. Hier woonde Wolfgang Amadeus Mozart, componeerden Smetana, Dvorák en Janácek hun bekende werken, schreef Franz Kafka zijn beroemde boeken, en maakte Hašek de Habsburgse monarchie onsterfelijk belachelijk met zijn De brave soldaat Schweik

Het moderne Praag dat in goede harmonie naast het historische Praag bestaat, heeft zich na de Fluwelen Revolutie van 1989 ontwikkeld tot een moderne metropool. Het hart van de stad met zijn historische gebouwen, bruggen en musea trekt miljoenen toeristen.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel