Noorderlicht in noord Noorwegen

noorderlichtDe aurora borealis is een onnavolgbaar en onvoorspelbaar natuurverschijnsel. Niemand kan met zekerheid voorspellen wanneer en waar dit wonder der natuur te bewonderen valt. 

Maar fascinerend is het wel. Bent u ook in de ban van deze nachtelijke verschijningen aan de donkere hemel. De aurora – in het Arctisch gebied beter bekend als het “Noorderlicht”  – is een gloed van deeltjes die deel uit maakt van de zon. Een spel tussen hemel en aarde geregisseerd door het magnetisch veld van de aarde. Een fenomenale licht show die op meerdere plaatsen op het noordelijk halfrond te zien is.

De kans om het noorderlicht te zien is het grootst ergens tussen de 66 en 69 graden noorderbreedte. Canada, delen van Groenland, Noord-Scandinavië, Noord-Rusland en Alaska liggen in deze breedteband van onze aarde.

Noord Noorwegen behoort landschappelijk gezien tot een van de meest gevarieerde plaatsen in Scandinavië  om het noorderlicht te zien. Tromsø wordt ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd en is een prachtige en toegankelijke plek om naar het noorderlicht te kijken. De “ hoofdstad van de Noordpool “ is een levendige een mooie stad, omgeven door bergen, fjorden en eilanden.

Om het noorderlicht te beleven en te ervaren moet er in de omgeving afdoende magnetische activiteit zijn. Moet het onbewolkt, donker en helder zijn. En om het fenomeen te beleven en bekijken moet je buiten de stad zijn. Uw reisgids en begeleider  zal zijn ‘best guess’ maken met betrekking tot de meest gunstige plaats. En als alle puzzelstukjes goed vallen dan bent u vervolgens getuige van een indrukwekkende licht show.

noorderlicht 01Beleef deze bijzondere reis naar het noorden van Noorwegen. Samengesteld voor de echte liefhebber. Die er alles voor over heeft om dit natuurverschijnsel te aanschouwen. Tijdens deze rondreis trekken de mooiste landschappen aan u voorbij en is er voldoende tijd geprogrammeerd om ook overdag onvergetelijke excursies te maken.  Uitdagingen voor mensen die houden van outdoor avonturen. Wandelen, cross country, sneeuwscooter- en hondenslede tochten. 

Echter, zodra de omstandigheden gunstig zijn, gaat u samen met uw reisleider op jacht naar het noorderlicht, ook als dat betekent dat u tot diep in de nacht in de weer zult zijn!

A once in a life time experience…

 

Waarom kiest u voor ons?

1
UNIGLOBE Business Event Travel is een betrouwbare en solide travel partner. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren al uw internationale reizen en events. UNIGLOBE Travel is een vooraanstaand ticketleverancier in Nederland (IATA ). Wij zijn aangesloten bij ANVR en SGR.
2
Wij adviseren in vertrek en terugkomst van uw internationale reis op elk mogelijk tijdstip en vanaf elke beschikbare luchthaven in Nederland, België en Duitsland. Wij doen zelf de afhandeling en het servicen van de ticketing van uw vliegreis.
3
Wij maken gebruik van de allerbeste destination managers in alle hoeken van de wereld. Deze lokale bestemmingsdeskundigen maken uw maatwerk reisarrangement tot een onvergetelijke ervaring en beleving.
4
Via onze mobiele applicatie Travel-Base zijn wij ” alway-on ” voor assistentie en online service tijdens uw reis. Mobiele dienstverlening van huis tot weer thuis.