Helsinki

helsinkiHelsinki is de hoofdstad en tevens grootste stad van Finland. Ongeveer een vijfde van de totale Finse bevolking woont in en rondom de stad. Helsinki is gelegen in het zuiden van Finland, aan de Finse Golf. Aan de overkant van deze golf ligt de Talinn, hoofdstad van Estland. Van Helsinki vertrekken vele veerboten naar Tallinn, Sint Petersburg en Stockholm. Vanuit Nederland is de Finse hoofdstad echter het beste te bereiken met het vliegtuig. Vliegen naar Helsinki kan met SAS.

Helsinki is niet altijd de grootste stad van Finland geweest. De stad werd in de zestiende eeuw door de Zweden gesticht om als handelsconcurrent te dienen voor Tallinn. Tot 1809 was Finland in handen van Zweden. Daarna werd het onderdeel van het Russische rijk, pas in 1918 werd het land volledig zelfstandig. Het waren ook de Russen die Helsinki tot hoofdstad van Finland benoemden. Dat was in 1812 en vanaf toen groeide de stad snel. Door de eeuwenlange bezettingen zijn er in de stad nog steeds veel Zweedse en Russische invloeden te vinden.

Helsinki leent zich uitstekend voor een stedentrip. De stad beschikt over een modern openbaar vervoer netwerk en heeft vele bezienswaardigheden. Architectuur en natuur gaan er hand in hand. Het centrum van de stad vormt het marktplein (kauppatori) aan het water. Vanuit daar kan eenvoudig een bezoek worden gebracht aan de karakteristieke Russisch-orthodoxe Uspenski-kathedraal. In de avond en nacht verandert het culturele centrum in een levendig uitgaansgebied. Stap één van de vele kroegen of clubs binnen en probeer eens een lokale Finse wodka. De Finnen zijn er dol op!

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel

 

 


Waarom kiest u voor ons?

1
UNIGLOBE Business Event Travel is een betrouwbare en solide travel partner. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren al uw internationale reizen en events. UNIGLOBE Travel is een vooraanstaand ticketleverancier in Nederland (IATA ). Wij zijn aangesloten bij ANVR en SGR.
2
Wij adviseren in vertrek en terugkomst van uw internationale reis op elk mogelijk tijdstip en vanaf elke beschikbare luchthaven in Nederland, België en Duitsland. Wij doen zelf de afhandeling en het servicen van de ticketing van uw vliegreis.
3
Wij maken gebruik van de allerbeste destination managers in alle hoeken van de wereld. Deze lokale bestemmingsdeskundigen maken uw maatwerk reisarrangement tot een onvergetelijke ervaring en beleving.
4
Via onze mobiele applicatie Travel-Base zijn wij ” alway-on ” voor assistentie en online service tijdens uw reis. Mobiele dienstverlening van huis tot weer thuis.