Emilia Romagna, bella Italia

emilia romagnaOmringd door de beroemde buren Lombardije, Venetië en Toscane, leidt Emilia Romagna tot nu toe een leven in de schaduw van de grote Italiaanse bestemmingen. Toch behoort de regio tot de mooiste van Italië dankzij de ongekende pracht van steden als Bologna, Ferrara en Ravenna.

Gedurende een boeiende 3-daagse groep- of incentivereis maakt u op een ontspannen manier kennis met deze prachtige en gezellige regio. U verblijft in een centraal gelegen hotel in het aangename Ferrara.kaartje

PROGRAMMAVOORSTEL

Dag 1: Vlucht naar Bologna.

Vlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Bologna. Op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids. Hij neemt ons mee naar de bus voor de transfer naar Bologna. Bologna wordt wel de ‘rode stad’ genoemd wat slaat op de kleur van het baksteen waarvan bijna elk gebouw in Bologna gebouwd is. Het is een grote maar overzichtelijke stad en de zetel van de oudste universiteit ter wereld. Volgens vele Italianen is Bologna de beste stad om te leven. Deze waardering berust onder meer op de schoonheid van de gebouwen, die met fraaie arcaden langs straten en pleinen staan. Onder leiding van onze gids beginnen we de stadswandeling op de Piazza Magiore, het indrukwekkende, sinds de middeleeuwen onaangetaste centrum van de stad en dé bolognaontmoetingsplek voor de bewoners. We bezichtigen o.a. de Neptunusfontein, die in de preutse baroktijd van een vijg blad was voorzien maar nu weer in vol ornaat te bewonderen is. Vervolgens bekijken we de bijna 100 meter hoge scheve torens van de stad; de Torre Garisenda en de Torre Asinelli, oorzaak is de drassige bodem van de stad. Vanaf de top van de toren kunt u bij goed weer Rimini en de Alpen zien liggen! Vervolgens brengen we een bezoek aan de zeer bezienswaardige universiteitsgebouwen en de prachtig bewaard gebleven middeleeuwse anatomische zaal. We eindigen onze wandeling bij de Sto. Stefanokerk, een prachtig complex van 4 kleine kerkjes, kapellen en kruisgangen, die werden samengevoegd tot een middeleeuwse replica van het Heilige Jeruzalem. Pas op dat u niet verdwaald! Aan het einde van de middag rijden we naar Ferrara waar we intrek nemen in ons hotel. Diner in het hotel.

Dag 2: Ferrara Na het ontbijt gaan we het wonderschone Ferrara uitgebreid verkennen. ferraraDe stad dankt haar goed behouden schoonheid voor een belangrijk deel aan de vorsten van het huis van Este die haar lang bestuurden. Het intieme centrum van de stad lijkt een groot openluchtmuseum, gedomineerd door het grootse Castello Estense en de bijzonder vorm gegeven kathedraal. Vanuit alle hoeken kijken uit steen gehouwen edelen en engelen op u neer. We bezichtigen o.a. het Castello Estense, de Dom en het Palazzo Schifanoia, een renaissancistisch stadspaleis, bedoeld als lusthof, waar de heersers vertoefden om de ‘afgrijselijke verveling’ (schifare la noia) te ontvluchten. In de indrukwekkende Salone dei Mesi (Zaal der Maanden) vindt u prachtige en leerrijke beeldverhalen over het dagelijks leven aan het hof en de gedachtewereld in de vroege renaissance. Rest van de dag is ter eigen invulling. De stad heeft veel wandelgebieden met aangename terrassen en elegante winkels. Ferrara is ook een echte fietsersstad. U kunt de stad ook per fiets bezichtigen (prijs fietshuur en fietsroutes op aanvraag) en een ontspannen middag beleven door een fietstocht te maken over en langs de stadsmuur die de stad omgeeft. Tegen de schemering lijkt de gehele stad zich hier te verzamelen om te joggen en te fietsen. Diner in het hotel.

Dag 3: Ravenna en naar huis Ravenna heeft vele kunstenaars, schrijvers en dichters ravennageïnspireerd tot hun mooiste werken. Ook de Oostenrijkse Jugendstill schilder Gustav Klimt kwam er graag en veel en dat zie je duidelijk terug in zijn schilderijen. Ook u zult verrast worden door de fonkelende mozaïeken die de vele vroegmiddeleeuwse gebouwen in de stad sieren waarvan velen uit de 5e eeuw stammen! De stad heeft een Romeins, Gotisch en Byzantijns verleden, die elk hun sporen n lieten. We maken een stadswandeling onder leiding van een gespecialiseerde gids en bezichtigen o.a. de San Vitale en het Mausoleum van Galla Placidia. In een eenvoudige bakstenen ruimte ligt hier het juweel van Ravenna’s schitterende mozaïekkroon verborgen. Zelden is in zo weinig ruimte zoveel pracht samengebracht. Ook bezichtigen we de Sant ‘Apollinare Nuovo met zijn schitterende interieur bedekt met een mantel van mozaïeken die in een reeks fraaie scènes vertellen over het leven en sterven van Jezus. In de loop van de middag rijden we naar de luchthaven van Bologna voor de terugvlucht naar Eindhoven of Amsterdam. (programmawijzigingen zijn voorbehouden)

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag:


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel

 

 


 

 

Waarom kiest u voor ons?

1
UNIGLOBE Business Event Travel is een betrouwbare en solide travel partner. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren al uw internationale reizen en events. UNIGLOBE Travel is een vooraanstaand ticketleverancier in Nederland (IATA ). Wij zijn aangesloten bij ANVR en SGR.
2
Wij adviseren in vertrek en terugkomst van uw internationale reis op elk mogelijk tijdstip en vanaf elke beschikbare luchthaven in Nederland, België en Duitsland. Wij doen zelf de afhandeling en het servicen van de ticketing van uw vliegreis.
3
Wij maken gebruik van de allerbeste destination managers in alle hoeken van de wereld. Deze lokale bestemmingsdeskundigen maken uw maatwerk reisarrangement tot een onvergetelijke ervaring en beleving.
4
Via onze mobiele applicatie Travel-Base zijn wij ” alway-on ” voor assistentie en online service tijdens uw reis. Mobiele dienstverlening van huis tot weer thuis.