Cordes – sur – Ciel

Cordes sur cielEen van de mooiste plekjes van de Midi-Pyreneeën is Cordes-sur-Ciel. De opstap naar het paradijs. Of synoniem met de legendarische song van de Britse band Led Zeppelin, Stairway to Heaven.

Dit stadje, vaak tussen de wolken, is symbolisch voor de cultuur, de geschiedenis en de natuur van deze regio. Letterlijk en figuurlijk een historisch hoogtepunt, gekend van spraakmakende legendes en een plaats waar menig kunstschilder van watertand. Uniek om de gotische architectuur, gelegen als een stenen kroon op een groene rotsheuvel.

Cordes-sur-Ciel werd in 1222 gesticht door Raimond VII, de graaf van Toulouse. Hij wenste met de nieuwe stad een bastion op te richten tegen het leger uit Noord-Frankrijk, dat naar het zuiden was gekomen om de katharen uit te roeien. Al vrij snel werd Cordes-sur-Ciel zeer welvarend dankzij de handel in wol, zijde en leder. In de 13e en de 14e eeuw lieten de handelaren en de edellieden luxueuze verblijven optrekken: het ‘Maison du Grand Ecuyer’, het ‘Maison du Grand Veneur’, het ‘Maison du Grand Fauconnier’ en andere gotische paleizen die beschermd waren door de versterkingen rondom de stad.

cordes 1Wanneer u door de steile straatjes van Cordes-sur-Ciel wandelt, ziet u de sculpturen op de gevels van de huizen. Zij zijn uitzonderlijk vanwege hun uitdrukkingskracht. Op de gevels in okerkleurige zandsteen kijken draken, dieren en vreemde personages naar de voorbijgangers. De vormgeving heeft een mysterieuze betekenis. Neem de moeite om een kijkje te nemen bij de kunstenaars en ambachtslieden die de reputatie van het stadje eer aan doen. Schilderijen, beelden, keramiek, leer… u treft het hier allemaal aan.

Duw een deur open van een winkel of atelier en u kunt het vakmanschap in levende lijve bewonderen. Breng een bezoek aan het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst, of aan de sprookjesachtige wereld van het Museum van de Suikerkunst. Wandel door de Jardin des Paradis, een verzameling van tuinen met elk een geheel eigen stijl.

Wordt dit uw eerst volgende bestemming?
Voor uw business event, voor uw business meeting, voor uw personeelsuitstap of voor uw eigen privé uitje. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren voor u de beste locatie, waar dan ook ter wereld! Geheel op maat volgens uw wensen pakket.

Organisatie van huis tot weer thuis:
– Vluchten vanaf luchthavens in Nederland, België of Duitsland
– Transfers van en naar de luchthaven
– Overnachtingen in de beste hotels of accommodaties
– Vergaderingen, excursies, partnerprogramma ’s op locatie
– Ontspanning ter vrije besteding
– Lunches, diners, recepties, party’s
– Reisbegeleiding met een lokale gids/host
– 24/7 uur reis assistentie

Plaats hier uw ( aan ) vraag: hotelbel


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel

 

 


Waarom kiest u voor ons?

1
UNIGLOBE Business Event Travel is een betrouwbare en solide travel partner. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren al uw internationale reizen en events. UNIGLOBE Travel is een vooraanstaand ticketleverancier in Nederland (IATA ). Wij zijn aangesloten bij ANVR en SGR.
2
Wij adviseren in vertrek en terugkomst van uw internationale reis op elk mogelijk tijdstip en vanaf elke beschikbare luchthaven in Nederland, België en Duitsland. Wij doen zelf de afhandeling en het servicen van de ticketing van uw vliegreis.
3
Wij maken gebruik van de allerbeste destination managers in alle hoeken van de wereld. Deze lokale bestemmingsdeskundigen maken uw maatwerk reisarrangement tot een onvergetelijke ervaring en beleving.
4
Via onze mobiele applicatie Travel-Base zijn wij ” alway-on ” voor assistentie en online service tijdens uw reis. Mobiele dienstverlening van huis tot weer thuis.