Axarquía in Andalusië

ScreenHunter_134 Jun. 25 10.08Andalusië in vogelvlucht. Reünie op hoogte in Axarquía, gelegen op slechts 55 minuten vanaf de luchthaven van Málaga. Een perfecte uitvalsbasis om alle hoogtepunten van deze schitterende streek te ontdekken.

Uw accommodatie ligt in de heuvels op 416 meter. De weg loopt langzaam omhoog naar de Bentomiz berg en biedt prachtige panorama ‘s over de zee. Het dorp waar u verblijft ligt in de Axarquía, aan de Mudejar Route en onder de rook van de ruïnes van fort Bentomiz, een Moors fort. Dit fort heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens de Moorse bezetting en was de schuilplaats en verdedigingswerk gedurende de aanval van de christenen in 1483.

De prachtige en relatief rustige stranden van de oostelijke Costa del Sol, zoals die van Torre del Mar en Caleta de Velez zijn lekker dichtbij. De stranden bieden volop mogelijkheden om van de zon, zee en strand te genieten. Bovendien zijn er leuke restaurantjes en winkeltjes in de buurt.

Op cultureel gebied heeft Andalusië ongelofelijk veel te bieden. De bekendste steden zijn Malaga, Granada, Cordoba en op een redelijke afstand Sevilla. U kiest voor een route langs de schilderachtige witte dorpjes in de Axarquía. De Mudéjar route voert langs de prachtige bebouwingen van Arenas, Daimalos, Corúmbela, Archez, Salares en Sedella naar Canillas de Aceituno. Bijna allemaal gebouwd tegen de heuvels, omringd door olijfbomen, amandelbomen en druivenranken. De Arabische afkomst en de invloed is te voelen in de nauwe, kronkelige straatjes met witgeschilderde huizen, die het zonlicht weerkaatsen. De Axarquia herbergt diverse archeologische overblijfselen in het binnenland en aan de kust. Artefakten van 30.000 VC tot aan de bronzen eeuw kunnen worden bewonderd in ondergrondse grotten bij Nerja en Rincon de la Victoria.

ScreenHunter_135 Jun. 25 10.11De natuur in dit gebied is weergaloos. De heuvels en bergtoppen zijn gekleurd door bloemen en bloesem . Herders leiden hun geiten en schapen door de heuvels en dalen, adelaars zweven door de lucht en mooie, authentieke witte dorpjes komen te voorschijn. Proef van de lokale zoete wijn, gemaakt van zongerijpte druiven. De Axarquía kent bovendien diepe valleien met groene terrassen en irrigatiekanalen, die teruggaan tot de tijd van de Moren. Tropische dalen met sinaasappel- en citroengaarden, eucalyptus-, banaan-, kiwi- en mangobomen. Wilde kruiden en lavendel groeien overal.

De Axarquía kent meerdere wandel- en fietsmogelijkheden. De Sierra de Tejeda, Almijara en Alhama zijn bekend om haar uitgebreide flora en fauna met diverse bewegwijzerde wandelpaden. Bovendien is dit gebied ook uitermate geschikt voor bergbeklimmers. P

Puur genieten van weergaloze natuur en landschap…..


Neem contact met ons op voor meer informatie: - UNIGLOBE Special Travel

 

 


Waarom kiest u voor ons?

1
UNIGLOBE Business Event Travel is een betrouwbare en solide travel partner. Wij adviseren, bemiddelen en organiseren al uw internationale reizen en events. UNIGLOBE Travel is een vooraanstaand ticketleverancier in Nederland (IATA ). Wij zijn aangesloten bij ANVR en SGR.
2
Wij adviseren in vertrek en terugkomst van uw internationale reis op elk mogelijk tijdstip en vanaf elke beschikbare luchthaven in Nederland, België en Duitsland. Wij doen zelf de afhandeling en het servicen van de ticketing van uw vliegreis.
3
Wij maken gebruik van de allerbeste destination managers in alle hoeken van de wereld. Deze lokale bestemmingsdeskundigen maken uw maatwerk reisarrangement tot een onvergetelijke ervaring en beleving.
4
Via onze mobiele applicatie Travel-Base zijn wij ” alway-on ” voor assistentie en online service tijdens uw reis. Mobiele dienstverlening van huis tot weer thuis.